Пазарът на Китай ще продължи да се отваря за Европа,

...
Пазарът на Китай ще продължи да се отваря за Европа,
Коментари Харесай

Ли Къцян обеща по-ниски мита за Европа от София

Пазарът на Китай ще продължи да се отваря за Европа, а държавното управление ще понижава митата за импорт на европейски артикули.
Това обръщение насочи китайският министър-председател Ли Къцян при откриването на бизнесфорума от самодейността 16+1 в зала 1 на НДК. Ден по-рано, още веднъж от София той потърси съюз с Европейски Съюз в започнатата от американския президент Доналд Тръмп комерсиална война против Европа и Китай. Съединени американски щати усилиха фрапантно митата си. " Насочени сме към отваряне на пазара на Китай, тъй като това е значимо както за Европа, по този начин и за Китай. Ще се придържаме към бизнес разпоредбите и ще понижаваме митата за импорт, с цел да се възползваме дружно от опциите за напредък ", съобщи на откриването на форума Ли Къцян.
Китай демонстрира интерес към всевъзможни качествени европейски артикули, само че министър председателят акцентира значимостта на земеделската продукция от Европа.
Думите му чуха министър председателите на 16 страни от Централна и Източна Европа, както и представители на Европейски Съюз, които са поканени да вземат участие във форума от домакина Бойко Борисов.
Платформата 16+1 е отворена и за другите институции на Европейския съюз. Това съобщи ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в словото си при разкриване на на Седмата среща на високо равнище в София. Той поздрави водачите на страните от Централна и Източна Европа, само че и бизнеслидерите, които участваха в него, те са към 1000. Китайският министър председател обаче напомни, че бизнесфорума е по-стар от този на водачите с една година. Той акцентира, че връзките на Китай с страните от Централна и Източна Европа са постигнали триумф и прогрес, даже на фона на световната финансова и икономическа рецесия и по време на световното възобновяване.
" Постигна се бързо развиване на връзките съпоставено с някои други страни. Търговията в първите 5 месеца на тази година се е нараснала с 24,5% сред Централна и Източна Европа и Китай ", акцентира Къцян. Това е вдъхновяващо, реагира той, само че има пространство и благоприятни условия за развиване. Китайският министър председател посочи и растежът на туризма в страните от Централна и Източна Европа с десетки проценти поради китайските туристи.
Китайският министър председател съобщи, че Европа е значима в световен мащаб за мира и развиването. Ако Европа бъде отслабена, това ще бъде неприятно и за Китай, съобщи Ли Къцян.
След това той приказва за отвореността на платформата 16+, както и за опциите за финансиране на плановете, което може да стане в съдействие с Китай, Световната банка и други институции. Това ще бъде от изгода за 16+.
Китайският министър председател съобщи още, че разчита на бистрота при търговете и процедурите При равни условия китайската страна ще може да предложи планове евтино.
Той напомни и диалозите си с премиера Бойко Борисов предходния ден и за присъединяване на трети страни в двустранни планове. Това ще донесе опция за съдействие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР