Пазарът на жилища ново строителство продължава да набира скорост. Само

...
Пазарът на жилища ново строителство продължава да набира скорост. Само
Коментари Харесай

Над 60% от сделките са с нови жилища

Пазарът на жилища ново строителство продължава да набира скорост. Само за второто тримесечие на настоящата година 65% от покупко-продажбите с жилища са били точно с подобен вид парцели, разясняват от организация „ Бългериан Протертис”. Причината за растежа ново строителство не се крие единствено във обстоятелството, че доста строители се успокоиха и взеха решение още веднъж да печелят от този бизнес, само че и че доста от замразените по време на имотния взрив планове в този момент се приключват.

Най-много въведени в употреба жилищни здания през последните месеци има във Варна – 102 броя, сочат данните на Националния статистически институт. В София техният брой е 67, което е с близо 13% повече спрямо второто тримесечие на 2016-а.

Дву- и тристайните жилища не престават да са най-предпочитани от купувачите. Апартаментите с две стаи са атрактивни освен заради по-добрата си цена, само че и заради фактът, че те са най-търсени от наемателите. Новите притежатели бързо могат да ги отдадат чартърен. Именно покупката с капиталова цел засилва пазара.

Младост, Люлин, Студентски град и Витоша са софийските квартали, към които клиентите демонстрират най-силен интерес. Оценяват се фактори като добра връзка с центъра на София, бърз и комфортен метод за излизане от града и несъмнено оптимална цена. Предимство имат жилищата, които се намират наоколо до метростанция.

Доказателство за положителното развиване на жилищния пазар е и фактът, че се регистрира растеж от 41% при покупко-продажбите с първокласни парцели от началото на годината в съпоставяне със същия интервал на предходната. Основната група купувачи не престават да са българи, които живеят в чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР