Пазарът на екзотичните премиум кросоувъри последно бе допълнен от Ferrari

...
Пазарът на екзотичните премиум кросоувъри последно бе допълнен от Ferrari
Коментари Харесай

Италианци показаха „ултра премиум“ SUV със странни врати и огледала от мотоциклет

Пазарът на екзотичните премиум кросоувъри последно бе допълнен от Ferrari с Purosangue, само че там също по този начин можем открием Aston Martin DBX, Lamborghini Urus, Lotus Eletre и други. Oт 2024 година към него ще се причисли и различен модел, дело на италианския стартъп Aehra. Днес компанията сподели по какъв начин ще наподобява „ ултра премиум “ кросоувъра, само че без да загатва нищо за характерностите му.



Интересното е, че кросоуврът споделя дължината на платформата си от 3 метра с Urus и Eletre и сходно на тях ще разчита на структура сходна на тази на суперколите за опазване на оптимално ниско тегло. Нетипичният за SUV дизайн се дължи основно на аеродинамиката, която е сложена като съществена задача при създаването на колата.



Въпреки това, кросоуврът може да се похвали и с някои други „ странни “ детайли, като да вземем за пример отварящите се нагоре предни порти, сходни на тези при Lamborghini, както и задните порти вид „ Gullwing ”, идентични с тези на Tesla Model X и Mercedes SLS. Огледалата пък са въодушевени от спортните мотоциклети и още веднъж са в интерес на аеродинамиката.



От компанията имат желанието да показват серийния модел през 2024 година с начало на доставките през 2025 година в Европа, Китай, Северна Америка и Близкия Изток. Плановете за произвеждане и продажби включват към 20-25 хиляди бройки годишно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР