Пазарът на дизелово гориво в Европа започва да расте, което

...
Пазарът на дизелово гориво в Европа започва да расте, което
Коментари Харесай

Лятна паника на пазара на дизел в Европа

Пазарът на дизелово гориво в Европа стартира да пораства, което акцентира неговата накърнимост към спирания на доставките след прекъсването на вноса от водещия снабдител в лицето на Русия по-рано тази година, оповестява БНР, цитирайки организация Блумбърг.

Премиите за неотложно налични доставки скочиха в сряда, съгласно данни на борсата ICE Futures Europe, което демонстрира, че търговците считат, че физическият пазар на дизелово гориво се стяга.

Тази седмица имаше няколко спирания на работата на рафинериите в Германия, както и по-ниски равнища на импорт от Персийския залив - един от основните различни снабдители, откакто Европейският съюз забрани вноса от Русия на 5 февруари.

" Вчера спредове скочиха заради опасения за бързото доставяне заради редица спирания на работата на европейски рафинерии и привършване на наличните размери от крайбрежието на Залива на Съединени американски щати, което може да обезпечи относително бързо наново доставяне “, разяснява за организацията Филип Джоунс-Лукс, притежател на първични материали в Sparta Commodities.

Тъй като потоците от Близкия изток и други снабдители на изток от Суецкия канал са лимитирани сега и някои размери се чака да дойдат едвам към края на юли, има потребност да се привлекат повече размери от складовете в кратковременен проект, добави той.

Запасите от дизелово гориво и мазут в обособени хранилища в Северозападна Европа спаднаха през юни под 5-годишното приблизително сезонно равнище, означи Блумбърг.

През последните няколко седмици имаше спирания на активността на рафинериите в Нидерландия, Германия и Румъния, което докара до нарушение на доставките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР