Пазарът на бутилирана вода в България нараства с 5,1% в

...
Пазарът на бутилирана вода в България нараства с 5,1% в
Коментари Харесай

Консумацията на бутилирана вода на човек у нас през 2019 нараства до 96 литра, сочи проучване

Пазарът на бутилирана вода в България нараства с 5,1% в размер през 2019 година съгласно AC Nielsen България. Данни на Девин ЕАД от организации за изследвания пресмятат размера на пазара до общо над 660 милиона литра.

„ Наблюдаваме непрекъснат растеж в потреблението на бутилирана вода на глава от популацията. През 2019 тя доближава приблизително близо 96 литра. Увеличението е част от продължаваща наклонност българските консуматори по-често да избират натурална бутилирана вода вместо други възможности, измежду които и безалкохолните питиета. През 2010 година потреблението беше приблизително под 63 литра на човек, което прави общо нарастване от 52% за интервал от съвсем 10 години. Въпреки това, България изостава от останалите пазари в района във връзка с потреблението на бутилирана вода – да вземем за пример в Гърция тя доближава 135 литра на глава от популацията за предходната година, а в Румъния - 111 литра на глава от популацията “, сподели Томас Кренбауер, основен изпълнителен шеф на Девин ЕАД.

През 2019 година Девин ЕАД регистрира отлични резултати на мощно конкурентен и динамичен пазар. Компанията стабилно поддържа пазарното си водачество към този момент повече от десетилетие и продължава да бъде главният мотор на цялата категория като вкарва най-хубавите международни практики и оперира по най-високите интернационалните стандарти. Производството на компанията нараства с 5,6% в брой бутилки спрямо 2018 година Инвестицията в завода в град Девин за предходната година доближава 6,6 милиона лв.. Приходите на марките на компанията реализират отлични резултати – минерална, изворна и газирана вода с марката DEVIN общо нарастват със приблизително 9%, а трапезна вода Divna бележи растеж от 7%. През 2019 година компанията пусна на пазара иновация – нова опаковка минерална и изворна вода от 1 литър за добра хидратация на потребителите, когато са на път или в придвижване. Изцяло подкрепена с цифрова връзка и активации, лансирането на новата опаковка среща мощно позитивна противоположна връзка от страна на консуматори и реализира 55% нарастване по отношение на в началото заложените продажбени цели.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР