Пазарът на автомобили в Германия е най-големият в Европа, и

...
Пазарът на автомобили в Германия е най-големият в Европа, и
Коментари Харесай

Volkswagen изпреварва Tesla по продажби на електромобили, но само в Германия

Пазарът на коли в Германия е най-големият в Европа, и макар че той е на второ място в света в сегмента на електрическите автомобили, изпреварвайки Съединени американски щати, той към момента има да извърви дълъг път „ с цел да стигне до Китай “. Volkswagen, който остава вторият по величина производител на коли в света, беше двойно ощетен да загуби от Tesla на немския пазар на електрически автомобили, който се наблюдаваше от януари до юни тази година, само че в края на юли Volkswagen взе реванш и се изкачи до първото място.

Статистиката за броя на записаните електрически автомобили в Германия за интервала е предоставена от Electrek и Automobilwoche. Така за предходните 7 месеца на тази година в Германия са регистрирани 41 475 електрическия автомобил Volkswagen. Tesla загуби от Volkswagen за първи път от началото на годината, като се подрежда на второ място с 40 289 регистрирани електрическия автомобил. Продуктите на Mercedes-Benz са задоволително търсени на родния пазар, с цел да покажат 20 613 регистрации в края на първите 7 месеца на тази година и да заемат трето място. Дъщерната марка на Volkswagen – Audi е на четвърто място с 16 786 регистрации.

На пето място се подрежда BMW с 15 987 регистрации, незабавно след Audi, а на шесто място – Hyundai с 15 411 регистрирани електрическия автомобил през първите 7 месеца на годината. Ако разгледаме моделната конструкция на гамата от електрически коли на Volkswagen, регистрирани в Германия от началото на годината ще забележим, че ID.4 и ID.5 GTX съставляват по-голямата част от регистрациите, като на тях се пада съвсем половината от статистиката с 22 405 регистрирани електрически автомобили. По-компактният ID.3 е на трето място с 13 647 регистрации, а най-скромният E-Up добавя листата на любимците на немския пазар с 2 943 единици. Миниванът ID.Buzz е продаден в Германия в 2279 бройки през първата половина на годината, само че единствено през юли са регистрирани 536 бройки от тoзи модел.

Що се отнася до Tesla, тази година в Германия господства кросоувърът Model Y (29 829 единици), Model 3 е на второ място с 9045 регистрации, Model S остава на трето място (855 единици), а описът се добавя от флагманския кросоувър Model X с 494 регистрации. Почти 1/3 от статистиката на Mercedes-Benz е заета от модела EQA. Между другото, след Hyundai на по-долните позиции в листата се подрежда марката MG на китайския тръст SAIC с 11 638 регистрации, също принадлежащата на китайския холдинг Geely марка Polestar се лимитира до 4210 регистрации, а водещата на китайския пазар BYD се задоволява единствено със 632 регистрирани в Германия електрическия автомобил.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР