FAA обявява милиони финансиране на летището за справяне с близки до сблъсъци

...
Пазачите на безопасността го наричат ​​проблем за бягане на американските
Коментари Харесай

Пазачите на безопасността го наричат ​​проблем за бягане на американските писти, който може да завърши с трагедия – близки сблъсъци на търговски самолети. Сега федералното правителство финансира милиони долари в проекти за строителство на летища, за да помогне за справяне с проблема.

В съобщение, споделено първо с CNN, Федералната авиационна администрация каза в сряда, че 121 милиона долара от субсидии на агенции и от закон за инфраструктурата от 2021 г. ще бъдат разпределени на осем летища от Флорида до Аляска.

Това идва три месеца след като FAA обяви 100 милиона долара подобно финансиране за дузина други летища.

Най-големият разход в последния кръг на финансиране е 44,9 милиона долара „за опростяване на оформлението на летището“ на международното летище Бостън Логан, каза FAA.

Логан е мястото, където сблъсъкът беше избегнат на косъм тази година. През февруари полет на JetBlue беше на 30 фута от докосване на пистата 4 на летището отляво, когато Learjet, управляван от чартърна компания, излетя пред самолета от пресичаща се писта.

Диспечер на въздушното движение каза на екипажа на JetBlue да прекрати кацането и пилотът на JetBlue се качи на самолета на безопасно място, каза FAA.

Това заснемане на екран от видеозапис на пътник с откачена седалка показва Learjet, преминаващ пред самолета JetBlue на международното летище Бостън Логан през февруари. Това заснемане на екран от видеозапис на пътник с откачена седалка показва Learjet, минаващ пред самолета JetBlue на международното летище Бостън Логан през февруари. NTSB

Вероятната причина за инцидента е „излитането на екипажа на Learjet без разрешение за излитане“ от контрола на въздушното движение, каза Националният съвет за безопасност на транспорта в окончателен доклад, публикуван този месец.

„В някои случаи най-добрият начин за справяне с рисковете за безопасността е модифициране или преконфигуриране на съществуващи летища“, каза Шанета Грифин, асоцииран администратор на FAA за летища. „Тези безвъзмездни средства са насочени директно към тези ситуации.“

NTSB разследва седем нахлувания на пистата, включващи търговски самолети от началото на тази година, казва бордът. Съобщението на FAA следва доклад на New York Times от понеделник, според който броят на близките сблъсъци с участието на самолети е по-висок от оповестения по-рано.

Други летища, които получават последното финансиране, са международното летище Тед Стивънс Анкоридж в Аляска; Национално летище Рейгън Вашингтон във Вирджиния; Летище Уилоу Рън в Мичиган; Eugene F. Kranz Toledo Express Airport в Охайо; Международно летище Ричмънд във Вирджиния; Летище Джаксън Хоул в Уайоминг; и международното летище Неапол във Флорида.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР