Rhino убива пазач на зоопарка и ранява сериозно друг в Австрия

...
Пазач на зоологическа градина в Австрия почина, а друг беше
Коментари Харесай

Пазач на зоологическа градина в Австрия почина, а друг беше тежко ранен, след като беше нападнат от носорог, съобщи полицията в Залцбург във вторник.

Носорогът нападна 33-годишна животновъдка, докато тя работеше рано сутринта в заграждението на животното в зоологическата градина Хелбрун в Залцбург, се казва в прессъобщение на полицията. Жената, която е опитен пазач в зоокъта, е починала на мястото на инцидента, допълват от полицията.

Друг гледач, 34-годишен австриец, също е бил нападнат от носорога, докато се опитвал да изплаши животното, се казва в прессъобщение на полицията. Той е тежко ранен и откаран в университетската болница в Залцбург, където е опериран по спешност.

„Ние сме абсолютно шокирани и все още не знаем как се е случило това“, каза говорителят на зоопарка Улрике Улман пред CNN във вторник. „Рано сутрин носорозите се намазват рутинно с репелент срещу насекоми. Това винаги се случва в защитена зона“, добави Улман.

Според уебсайта му зоопаркът е дом на 150 вида и 1500 животни – включително бели носорози. Две женски, Йети и Тамика, и двама мъжки, Таму и Атос, в момента живеят в комплекса с носорози.

Белите носорози са вторият по големина сухоземен бозайник и могат да тежат между 3080 и 7920 паунда, според Световния фонд за природата. Тъй като остават по-малко от 16 000 бели носорози, състоянието им е почти застрашено.

Зоопаркът ще бъде затворен във вторник и сряда поради инцидента, се казва на уебсайта му.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР