Пайпър Лори, прочутата актриса, известна със смразяващото си превъплъщение на

...
Пайпър Лори, прочутата актриса, известна със смразяващото си превъплъщение на
Коментари Харесай

Пайпър Лори, номинираната за Оскар актриса от „Кари“ и „Туин Пийкс“, почина на 91

Пайпър Лори, фамозната актриса, известна със смразяващото си преобразяване на властно религиозната майка в „ Кари “ и с ролята на бедната другарка на Пол Нюман в „ Мошеникът “, умря на 91 години, заяви нейният управител.

Лори умря рано в събота в Лос Анджелис, удостовери нейният управител Марион Розенберг пред CNN. Не е посочена причина за гибелта.

Лори ще бъде запомнена като „ една от най-хубавите актриси на своето потомство и великолепно човешко създание “, сподели Розенберг.

Turner Classic Movies, която, сходно на CNN, е част от Warner Brothers Discovery, назова Лори „ една от най-известните и страхотни актриси от последния половин век “. Мрежата сподели, че тя „ извърши пълнокръвни осъществявания като дефектни, постоянно свирепи дами “.

Критици и сътрудници означиха: Лори получи номинации за Оскар за завладяващите си осъществявания в „ The Hustler “ и „ Carrie “. Тя също беше номинирана за Оскар за ролята на разкаяна майка в „ Децата на един по-малък господ “ и получи премия „ Златен глобус “ за ролята си в телевизионния „ Туин Пийкс “.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР