PayPal проучва опции за придобиване на социалната мрежа Pinterest, пише

...
PayPal проучва опции за придобиване на социалната мрежа Pinterest, пише
Коментари Харесай

PayPal проучва възможности за придобиване на социалната мрежа Pinterest

PayPal изследва варианти за придобиване на обществената мрежа Pinterest, написа Bloomberg, базирайки се на източници, близки до компанията. И двете корпорации договарят евентуална цена от към 70 $ за акция. 

Интересът на PayPal идва в сложен миг за Pinterest. Социалната мрежа разгласи по-рано през месеца, че един от нейните съоснователи, Евън Шарп, който наблюдаваше дизайнерските и продуктови екипи, се отдръпва. Към това би трябвало да се добави, че той се е занимавал с поредност от обвинявания от някогашни чиновници. Някои от тях осъдиха Pinterest за дискриминиране на своите работници, написа изданието, представено от. 

Съдебните разногласия се отразиха и на акциите на обществената мрежа, които изпаднаха в мощна волатилност до степен, че най-после бяха спрени от търговия. 

Pinterest излезе на борсата през април 2019 година с в началото обществено предложение на стойност над 10 милиарда $.

" Потенциалното придобиване може да помогне на PayPal да се разшири в обществената търговия, като се има поради, че има и Venmo и да се конкурира по-добре с огромни платформи като Shopify и Фейсбук, които са фокусирани върху разширението на функционалността на заплащанията. Вярваме, че интервенцията може да бъде неведнъж сред 20 и 25 пъти над добавената стойност на продажбите, въз основа на последните съпоставения, като Salesforce-Slack. Microsoft може да бъде различен вероятен претендент за Pinterest ", прецизират специалистите на Bloomberg Intelligence.

По-конкретно, те се базират на обстоятелството, че Фейсбук е насочил огромна част от своите запаси към превръщането на Instagram в приложение, ясно насочено към продажбата на артикули, като се възползва от излагането си на милиони консуматори, които има по целия свят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР