PayPal Inc. вече позволява на милионите си американски потребители да

...
PayPal Inc. вече позволява на милионите си американски потребители да
Коментари Харесай

PayPal стартира услуга за плащане с криптовалути

PayPal Inc. към този момент разрешава на милионите си американски консуматори да употребяват криптовалути при разплащане в международен мащаб. По този метод компанията става следващата финансова институция, която подтиква потреблението на криптовалути в ежедневната търговия.

Потребители, които имат биткойн, етер, биткойн кеш и лайткойн в цифровия си портфейл в PayPal ще могат да обръщат своите криптоактиви във фиатни валути на касите и да вършат покупки, оповестиха от компанията.

През идващите месеци услугата, която работи от края на 2020 година ще стане налична за всичките 29 милиона търговци употребяващи PayPal.

По този метод се обезпечава способността на потребителите да употребяват цифрови монети по същия метод както кредитна или дебитна карта.

PayPal започва услугата си единствено седмица откакто от Тесла оповестиха, че ще одобряват биткойн като платежно средство, а през вчерашния ден Visa позволи заплащането с USD Coin. Единствено от Тесла оповестиха, че няма да преобразуват биткойн в обичайни валути.

Също по този начин, за разлика от Visa, PayPal няма да начислява такса за транзакция при заплащане с крипто, като при заплащането може да се употребява единствено един тип монети.

Стартирането на услугата трансформира PayPal в една от най-големите финансови компании, които отвориха мрежата си за криптовалути и спомогна за покачването на цените на виртуалните монети.

И въпреки всичко, до момента в който криптовалутите получават известност измежду главните вложители, те към момента не са се трансформирали в необятно публикувана форма на заплащане, частично заради продължаващата неустойчивост в цената на монетите.

Биткойн към този момент удвои цената си от началото на годината, като цената на една монета сега е близо $60,000.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР