PayPal Holdings Inc вероятно няма да инвестира в криптовалути като

...
PayPal Holdings Inc вероятно няма да инвестира в криптовалути като
Коментари Харесай

PayPal засега се въздържа от инвестиции в биткойн

PayPal Holdings Inc евентуално няма да влага в криптовалути като биткойн. Това съобщи в изявление за Си Ен Би Си финансовият шеф на компанията за разплащания Джон Рейни, съобщи Ройтерс

" Вероятно няма да влагаме корпоративни пари в сходни във финансови активи от този вид, само че желаеме да се възползваме от опцията за напредък, която е пред нас “, разяснява Рейни.

През октомври от компанията обявиха, че ще разрешат на клиентите си в Съединени американски щати да държат биткойн и други кирптовалути в своя онлайн портфейл и да ги употребяват за покупки при търговци, които са част от мрежата на компанията.

Изказването на Рейни идва, откакто тази седмица Mastercard заяви, че ще стартира да разрешава на клиентите си да правят разплащателни интервенции с избрани криптовалути. Дигиталните монети получиха поддръжка и от капиталовия колос BlackRock и компанията за заплащания Square. Най-голямата вест обаче бе тази за инвестицията на Tesla в биткой на стойност 1,5 милиарда $. От компанията за електрически коли даже обявиха, че възнамеряват да стартират да одобряват биткойн като средство за покупка на нейните коли.

Рейни означи още, че PayPal желае да влага парите си в услугите, които компанията предлага сега, като да вземем за пример услугата „ buy now, pay later “, която разрешава на клиентите да платят по-късно за закупен артикул.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР