Payhawk, първият български еднорог - компания с оценка от 1

...
Payhawk, първият български еднорог - компания с оценка от 1
Коментари Харесай

Payhawk, оценена на $1 милиард, откри нов офис в София за 300 служители

Payhawk, първият български еднорог - компания с оценка от 1 милиарда $, откри нов офис за 300 чиновници в Полиграфия Офис Център в София с повърхност от 3500 кв. м, оповестиха от компанията. Ще има и нов отдел продажби и реклама, ориентирани напълно към българския пазар.

Основаната в София през 2018 година компания ще продължи да обитава 100% от своя новаторски хъб и развойна активност в България. За миналата година към екипа на компанията са се включили 181 чиновници, разпределени в 8 офиса в Европа и Съединени американски щати. В началото на новата година Payhawk разгласи спомагателни 120 работни места, от които 65 ще са основани в София.

Една от задачите на новия офис е подпомагането на стартъп екосистемата в България чрез организирането на събития, насърчаващи нововъведенията, предприемачество и развиването на нови технологии.

Във връзка с откриването на новия офис, Иван Комитов , управител Маркетингови системи, показа: " Винаги съм желал да се върна назад и да допринеса към българската стопанска система. След близо седем години живот в Дания, се отвори опцията да се причисля към Payhawk. Компанията постоянно е била атрактивен избор за мен, като следвах развиването ѝ през последните две години. "

В проектите за развиване през 2023 година е заложено Payhawk да сътвори нов отдел продажби и реклама, ориентиран към българския пазар. Платформата на Payhawk към този момент работи на български език и през идващите няколко месеца ще разгласи нов уеб страница, ориентиран към локалния пазар. Една от отворените и извънредно значими позиции в компанията е Маркетинг шеф за България.

В страната Payhawk партнира с едни от най-иновативните компании в своите браншове, като Speedy, Discordia, NIK Electronics, Transpress, Chaos Group, Ampeco, Quantive (GtmHub), Hyperscience и други

Съоснователят и изпълнителен шеф на Payhawk Христо Борисов разяснява, че " работата с български компании постоянно е била значима за нас. През 2022 година успяхме да създадем нужните вложения в партньорство с Пейнетикс, с цел да предоставим платежни сметки (IBANs) и разплащания в лв. към към този момент съществуващите ни карти. В композиция към предлаганите от нас карти и сметки в 32 страни и валути от EUR, USD, RON, BGN и GBP, фирмите с сдружения в чужбина могат да употребяват една система за всичките си фирмени разноски на световно равнище. "
 Payhawk отваря офис в Съединени американски щати
Първият български " еднорог " отваря офис оттатък океана

Компанията с централа в Лондон към този момент е дейна в 32 страни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР