Пай от картофено тесто с месо и кашкавал за празнична

...
Пай от картофено тесто с месо и кашкавал за празнична
Коментари Харесай

Дойде свекървата на гости, а тя какъв каприз е ужас направо, но приготвих тази картофена вкусотия и й затворих устата от раз

Пай от картофено тесто с месо и кашкавал за празнична софра. Пай с картофи и месо ще ви представим с тази рецепта. Солен пай направен по този метод се подготвя елементарно и ще задоволи и най-претенциозните.

Ако към момента не сте приготвяли къс с картофено тесто, време е да пробвате! Паят с месо, който сме подготвили за вас през днешния ден е едно ядене с съвършена композиция от артикули.

Този къс с картофено тесто става доста хубав, апетитен и вкусен.

Бихте могли да експериментирате с пълнежа: със зеленчуци картофеното тесто се съчетава не по-лошо, в сравнение с с месо.

Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими артикули:

. 3 картофа
. 1 яйце
. 300 гр. свинско месо
. 1 краставица
. 100 гр. кашкавал
. 30 гр. слънчогледово олио
. 160 гр. пшеничено брашно
. 60 гр. краве масло
. 2 червени чушки
. 1 глава кромид лук
. 100 гр. сметана
. сол на усет

Начин на подготвяне:

1. Загрейте фурната до 190 градуса.

2. Сварете картофите в малко вода, като авансово ги обелите и нарежете.

3. След като се сварят ги извадете с решетъчна лъжица, прехвърлете ги в купа и ги смесете с 50 гр. масло, яйцето и щипка сол. Разбийте съставките, с цел да получите картофено пюре.

4. Добавете към картофеното пюре брашно и разбъркайте с вилица. Ако тестото стане доста твърдо, прибавете малко от водата, в която са се варили картофите.

5. Вземете дребна тавичка и я намажете с масло, поръсете с брашно и поставете в нея постоянен пласт от тестото, като не забравяте да оформите бордовете.

6. Сега е належащо да се подготви плънката. За да извършите това, запържете в растително масло нарязаните на ситно лук и дребни части месо.

7. В обособен съд смесете ситно нарязаната краставица и нарязаните чушки, прибавете към тях наличието на тигана, сметаната и по-късно разбъркайте.

8. Изсипете плънката върху тестото и поставете тавичката във фурната за 35 минути.

9. След това извадете пая, поръсете с настърган кашкавал и го поставете още веднъж във фурната за още 10 минути.

Този изобилен къс е подобаващ дори за празнична софра. А какъв брой доста ще зарадва това вашите близки. Обезателно го пригответе и споделете тази рецепта с приятелите си!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР