Павлин Димитров разкри каква е тайната на вкусното ястие, ще

...
Павлин Димитров разкри каква е тайната на вкусното ястие, ще
Коментари Харесай

Управителят на остров Света Анастасия вдига купон с миди и билкова бира

Павлин Димитров разкри каква е тайната на вкусното ядене, ще готви пред гостите на жив огън

Мидената фиеста стартира след броени часове на остров Света Анастасия. Вече се вижда димът от вкусотиите, които са поставени върху тенекиена кутия. Управителят на острова Павлин Димитров към този момент е сложил върху нея първите черупки, разкри кореспондентът на Нова телевизия Цеца Алексова. 

„ Снощи наш клиент с джет, бродещ из морето, ни донесе торбичка с миди от северната страна на острова, което е доста добър знак, че популацията от този тип стартира да се възвръща, откакто бе изчезнала. Все още са мънички, само че са доста вкусни “, сподели островният губернатор до момента в който опитваше от ястието си. 

“Днес ще предложим миди по бургаски. То е по чудесната рецепта на занаятчия Митко. Ястието ще бъде приготвено в един голям съд на жив огън. Малко взаимстваме от Испания готвенето пред гостите ”, призна той преди да издаде тайната на вкусната манджа. 

“Ще сложим главно девисил, дафинов лист и малко вино ”, сподели Павлин Димитров.

„ Ще предложим бирата с билки, която е наша обичайната. С мента, лайка, мурсалски чай и мед. Част от билките са набрани от острова. За тези, които не обичат алкохола, както и за децата ще има леден билков чай ”, добави той.

Мидената фиеста ще продължи до 11-и юни. Ще бъдат показани най-вкусните бургаски изкушения. 

Днес ще бъде намерено и обичаното на бургазлии и посетители на града плажно барче на остров Света Анастасия.

Купонът стартира в 10:30 часа, разкри шефът на Света Анастасия. 

Корабчето „ Анастасия ” потегля от 10:00 часа от Магазия 1 на пристанището в Бургас, с цел да заведе искащите до острова.

В мидения уикенд се включват още Рибарско населено място Ченгенескеле, с цел да изненадат хората с миди в черупка с бяло вино и миси с узо и горски билки, сподели пък кореспондентът на бТВ Елеонора Дъбова. 

В Зоопарк Бургас пък посетителите ще могат да опитат миди по риболовен. 

С по-различна самодейност се включва и Природонаучния музей в Бургас. От 12 до 14 часа там ще се организира детска научна работилница за запознаване с мидите и охлювите, обитаващи Черно море. Децата ще научат забавни обстоятелства за тяхната биология. След това всяко от тях ще си създаде своя сбирка от миди благодарение на музейните специалисти. 

Малко по-късно водолази ще почистят морето край остров Света Анастасия. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР