Павлета ДавидоваБСП за България е готова да предложи за дебат

...
Павлета ДавидоваБСП за България е готова да предложи за дебат
Коментари Харесай

И БСП иска пожарната да излезе от МВР

Павлета Давидова

" Българска социалистическа партия за България " е подготвена да предложи за спор план, който планува Главна дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията " да излезе от структурата на Министерство на вътрешните работи. Народният представител Бойко Клечков уточни, че парламентарната група на социалистите и сътрудниците им от АБВ от дълго време работят по тематиката. За сходен ход приказва и вътрешният министър Бойко Рашков, който ден по-рано бе изслушан в отрасловата парламентарна комисия. Той също разгласи, че във ведомството обмислят преструктуриране на пожарната и болничното заведение на Министерство на вътрешните работи.

На брифинг в Народното събрание Клечков разгласи, че левицата ще инициира експертна среща с съдружните сътрудници, защото тази тематика не е наранена в съдружното съглашение и би трябвало да се стигне до единно мнение сред ръководещите. Ако се реализира консенсус, тематиката ще бъде импортирана в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Клечков уточни, че Българска социалистическа партия има 11 претекста за извеждането на пожарната от Министерство на вътрешните работи. Министерството на вътрешните работи е силово министерство, то не е министерство на хуманните действия, гласи един от причините.

" Българска социалистическа партия за България " предлага да се сътвори Държавна организация " Гражданска отбрана на популацията ". В новата конструкция ще влязат дирекциите " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и " Национална система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112 ". Клечков посочи, че съгласно левицата дирекцията би трябвало да е под егидата на Министерския съвет и подчинена на министър-председателя.

Социалистите увериха, че всички чиновници на Групово дело " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията " ще запазят ранга, възнагражденията, обществените придобивки и категорията си на труд.

Преди да се подхващат по-нататъшни ограничения обаче следва определянето на контактни групи за срещите със синдикатите в Министерство на вътрешните работи, управлението на вътрешното министерство, както и с представители на пожарната.

" Най-вероятно в Министерство на вътрешните работи ще има и други структурни промени, само че те не са настоящи към днешна дата. Ако министър Рашков има някакви оферти, те към момента не са обсъждани с нас ", уточни националният представител Владимир Маринов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР