Павел Вълнев е родом от Доспат. Завършва Икономическия техникум в

...
Павел Вълнев е родом от Доспат. Завършва Икономическия техникум в
Коментари Харесай

Павел Вълнев: Имаме четворна коалиция, която не работи, най-вероятно ще има нови избори

Павел Вълнев е родом от Доспат. Завършва Икономическия колеж в Смолян, по-късно Университета за национално и международно стопанство. През 2002 година отпътува дружно с брат си Румен за Съединени американски щати на студентска бригада с 300 $ и един сак. Установяват се в Чикаго, където работят като разносвачи на пица, сервитьори, чистачи, водачи.

22 години по-късно Павел ръководи спедиторски бизнес в Чикаго, като има над 700 камиона и 2000 ремаркета.

През 2020 година Вълнев подарява 1 млн. лв. за учредяването на политическа партия „ Републиканци за България “. На парламентарните избори тя получава едвам 1,31% поддръжка, след което той се отдръпва от политиката.

Инвестира и в телевизия, която е ориентирана към българската общественост в Чикаго. Този план е преустановен през 2018 година В момента, с изключение на в спедиторската си компания, той влага в бранша на енергетиката в Югоизточна Европа.

„ Аз мисля, че обществото сега е още по-разделено, в сравнение с беше преди и почтено да Ви кажа, доста се веселя, че излязох в политиката.Защото това е чувството, че българската политика е едно кафяво тресавище. И е щом заемеш избрана позиция или си в избрана партия, ти към този момент си апаш, това някак си ме наскърбяваше ме налично “, разяснява политическия си опит Вълнев в „ 120 минути “.

„ Аз, в последна сметка, не скърбя, че влязох в политиката, тъй като пък за една година където се занимавах нали общо взето обиколих България несъмнено 3 или 4 пъти научих ужасно доста неща и видях ужасно доста неща. Може би към този момент не съм толкоз лековерен, не съм по този начин да се кажа. Може би малко повече се доверявах на хората и вярваше, че нещата могат да се случат и в това време нали съм бил прекомерно огромен оптимист и сега съм по реалист в сравнение с оптимист и не мисля, че България отива към положително, не виждам вероятност сега за България “, сподели предприемачът.

„ Ние имаме четворна коалиция, която не работи, ще е действителност за конструкция и състав, че тези партии, чисто като визии, като метод на мислене, особено се разминават. Няма по какъв начин да вземат решение върху главните ми въпроси и аз не виждам вероятност. Най евентуално ще има нови избори на тези нови избори. Евентуално ще влязат нови партии, които ще бъдат и националистически. По-скоро не виждам в близко бъдеще някакво развиване, може би би трябвало да мине през още едни избори, по-късно през още едни избори, с цел да може да се случи нещо в страната “, счита Вълнев.

Вълнев разяснява и за какво се е доверил на Цветанов за своето влизане в политиката: „ Ами аз мисля, че това е верният човек от позиция на това, че е огромен експерт. Нали е човек с опит. Един Цветанов няма да направи грешките, където нали сега се вършат. В последна сметка всичко беше завъртяно тъй че един апартамент и не знам си какво - в последна сметка къде да живее индивидът, нали? На палатка няма по какъв начин да живее. Аз съм бил в апартамент и не мисля, че е нещо кой знае какво чак толкоз нали да се приказва за това нещо. Просто беше преместен фокусът, вместо да се гледа, нали, че ние имахме същинска стратегия “.

В момента Вълнев развива бизнес в Северна Македония, където строи слънчев парк с потенциал 250 мегавата. По думите му няма ненавист сред българи и македонци, „ елементарните хора “.

Според него влизането на Северна Македония в Европейски Съюз ще донесе единствено изгоди за България и ще отпаднат доста спънки за бизнеса сред двете страни.

Бизнесменът е посрещнал Великден с другари и родственици в България. В момента фамилията му е в Съединени американски щати, само че тй постоянно се връща в родината с децата си, които приказват български „ съвършено “ и са посетили всички забележителности в страната ни.

„ Харесва им, те са още дребни и им харесва, само че аз имам по този начин наблюдения, че нали по огромните деца, където са родени в Америка лека-полека с течение на времето, навлизайки в тийнейджърска възраст, почват по-малко да харесват да идват в България, повече им харесва в Америка. Ще забележим при моите по какъв начин ще е след 10 години “, сподели Вълнев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР