Павел Пригожин, синът на Евгений Пригожин, пое ръководството на групата

...
Павел Пригожин, синът на Евгений Пригожин, пое ръководството на групата
Коментари Харесай

Завещание на Пригожин от март тази година разбуни духовете, посочва кой наследява активите и милицията на Вагнер

Павел Пригожин, синът на Евгений Пригожин, пое управлението на групата " Вагнер " и е зает в договаряния с Москва по отношение на връщането на нейните бойци в спора в Украйна, съгласно отчети от групи, свързани с милицията на
" Вагнер ", оповестени от Института за проучване на войната (ИИВ).

ИИВ заяви, че 25-годишният Павел Пригожин договаря с Руската национална армия по отношение на бъдещето на частната военна компания, основана от татко му.

Основните бойни елементи на " Вагнер " сега са разпръснати в няколко страни, в това число Беларус, Централноафриканската република, Либия и Мали, като нейните бойци се изтеглиха от Украйна по-рано тази година. След гибелта на Евгений Пригожин в самолетна злополука през август, два месеца след несполучливия му опит за протест, ориентиран към премахване на висшето военно управление във войната в Украйна, групата е лишена от ясна лидерска фигура.

Групи, подкрепящи " Вагнер ", разпространиха онлайн наследство от март тази година, в което се показва, че Павел наследява активите и милицията на групата. Автентичността на този документ обаче остава непроверена.

Съобщеното за появяването на Павел Пригожин като нов водач на групата следва отрицателните реакции от някои бойци към неотдавнашната очевидна поддръжка на Владимир Путин за един от нейните някогашни висши командири. Путин разпореди на Андрей Трошев, прочут с позивната си „ Седой “ или „ сивата коса “, да следи бойците-доброволци в Украйна, а Кремъл разгласи, че в този момент той работи в съветското министерство на защитата.

Според ИИВ тези хипотетични събития, включващи Павел Пригожин, допускат, че „ някои чиновници на Вагнер са заинтригувани да се причислят към обвързвана с Пригожин опция на Трошев, даже в случай че тази опция не е самостоятелен индивид. “

Източникът, представен от ИИВ, твърди, че Павел Пригожин не е работил независимо и е бил под въздействието на Михаил Ватанин, началник на службата за сигурност на " Вагнер ".

От бойците на " Вагнер " няма да се изисква да подписват контракти с съветското министерство на защитата и групата наемници ще резервира името, знаците, идеологията и командирите си под управлението на Павел Пригожин, съгласно ИИВ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР