Павел Начев посочва, че огромната част от чуждите туристи, които

...
Павел Начев посочва, че огромната част от чуждите туристи, които
Коментари Харесай

Летището - на смъртен одър

Павел Начев показва, че голямата част от непознатите туристи, които посещават Пловдив, в началото кацат в София с нискотарифните самолетни компании -близо 80%. По думите му, евтините полети са главният мотор на градския туризъм в София и Пловдив през последните години.

От предходната година обаче компании като Wizzair и Ryanair стопираха да уголемяват потенциала си на столичната аерогара и усилиха активността си на морските летища - Варна и Бургас, което в допълнение ощетява пловдивския туризъм.

Многострадалното Летище Пловдив претърпя следващия несполучлив опит за концесиониране от китайска компания и съществува на ръба на оцеляването. Миналата година имаше полети до четири дестинации на Ryanair - Милано, Брюксел, Франкфурт и Лондон, а в този момент останаха единствено тези до Лондон Стансед два пъти седмично.

Всички международни проучвания демонстрират, че евтиният и наличен въздушен превоз от години е най-важният фактор за развиването на туризма и без възраждането на Летище Пловдив секторът ще върви на сакат крайник в продължение на години.

Хищната конкуренция на Turkish Airlines, които съчетават евтини самолетни билети и положително качество на услугата, също пренасочи забележителна част от европейския и съветския трафик към новата аерогара в Истанбул. Затова нараства и броят на туристите, които идват в Пловдив от Босфора. С евтините полети до Истанбул стартира балканската обиколка на хиляди западни туристи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР