Паван Давулури е новият лидер на екипите на Windows и

...
Паван Давулури е новият лидер на екипите на Windows и
Коментари Харесай

Промени във висшия мениджмънт на Microsoft


Паван Давулури е новият водач на екипите на Windows и Surface в Microsoft
(снимка: Pavan Davuluri / X)

Г олямо разбъркване в управлението на Microsoft стана факт при започване на седмицата . Ветеранът в компанията Паван Давулури е посочен като нов общ водач на екипите на Windows и Surface, заяви The Verge, базирайки се на вътрешна преписка .

Тази нова смяна в ръководството идва единствено шест месеца, откакто Давулури беше разгласен за водач на отдела за хардуер Surface – през септември 2023 година Михаил Парахин, началник на отдела за реклама и уеб услуги, е определен за водач на напълно нов екип за Windows и Web Experiences.

И двете промени бяха направени след изненадващото овакантяване на водача на Windows и Surface – Панос Панай, който по-късно стана началник на отделя за нови устройства и услуги в Amazon.
още по темата
Давулури ще дава отговор както за Windows, по този начин и за Surface, сходно на това, което правеше Панай преди да напусне. Давулури работи в Microsoft от 2001 година, което включва повече от осем години като общоприет управител на екипа на Surface.

Михаил Парахин ще рапортува на основния софтуерен шеф на Microsoft Кевин Скот, до момента в който изследва „ нови функции ”. The Verge допуска, че Парахин може в последна сметка да напусне Microsoft, само че това не е доказано в днешната записка на компанията.

Повече от година Парахин е прочут обществен глас на Microsoft, като постоянно употребява своя X (бивш Twitter) акаунт, с цел да дава отговор на въпроси от консуматори по отношение на асистента с изкуствен интелект Copilot AI.

Промяната се случва единствено няколко дни откакто компанията разкри, че основава ново поделение за изкуствен интелект, което ще бъде ръководено от Мустафа Сюлейман, съосновател на AI фирмите DeepMind и Inflection.

Microsoft реалокира своите екипи за Edge, Copilot и Bing в новото AI поделение. Eкипът за Web Experience също ще бъде изместен в подразделението, а Жорди Рибас ще дава отговор за екипа за търсене, карти и платформи на Microsoft.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР