Паула Бадоса бе обвинена в расизъм в социалните мрежи. Последната

...
Паула Бадоса бе обвинена в расизъм в социалните мрежи. Последната
Коментари Харесай

Притворени очи и клечки: Бадоса вбеси азиатските тенис фенове и беше обвинена в расизъм

Паула Бадоса бе упрекната в расизъм в обществените мрежи. Последната WTA 1000 конкуренция за годината, а точно тази в Ухан, стартира през днешния ден, а международна номер 15 наподобява се любува на китайския град.

Испанката качи фотография в ресторант, където тя е с притворени очи и държи клечки, откакто се е нахранила. На пръв взор безобидната и закачлива фотография обаче провокира голям брой гневни реакции от локалните почитатели, намирайки фрагмента за саркастичен и позорен по отношение на домакините, както и цялата монголоидна раса, а ето и какъв тип мнения написаха известна част от потребителите в X:

" Не считам, че го е направила с неприятните планове, но… не намирам нито за смешно, нито за почтено да се подиграваш на външния тип въз основа на раса. Има дълга и насилствена история на този съответен тип насмешки и не е без осезаеми последствия. "

I’m not assuming the worst of her intentions but… i don’t find it funny or innocent to make fun of appearance on the basis of race. There’s a long and violent history of this particular kind of mocking and it’s not without tangible repercussions
— h3/4p (@3quarterprofile)
" Бадоса е в действителност глупава. Това е пъклен неловко. Мислили ли са тя и нейната единствена мозъчна клетка, преди да създадат това обществено притежание? Срамни неща, нямам думи. Расизмът няма място през 2024-та. Тя би трябвало да бъде подведена под отговорност за това "

Badosa is genuinely stupid

This is so fucking embarrassing

Did she and her one brain cell think before making this public?

Shameful stuff

I’m lost for words.

Racism has no place in 2024.

She needs held accountable for this.
— SRF (@S_RF_CA)
Бившата номер 2 побърза да тушира целия този негативизъм, който пристигна по неин адрес и побърза да се отбрани на нападките против нея:

" О, не! Не го приемайте по този метод! Не съм си и представяла, че това ще бъде интерпретирано по подобен метод. Не сме имитирали азиатците. Играех си с лицето и с бръчките си. Обичам Азия и имам доста другари от този континент. Те са най-милите хора " - написа тенисистката 

yeah… not cool
— h3/4p (@3quarterprofile)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР