Пътят за излизане от пандемията включва , ограничения и солидарност.

...
Пътят за излизане от пандемията включва , ограничения и солидарност.
Коментари Харесай

Болничните сдружения застават зад мерките на Кацаров

Пътят за излизане от пандемията включва, ограничавания и взаимност. Това се показва в декларация за поддръжка на противоепидемичните ограничения, изпратена до здравния министър доктор, от Българска болнична асоциация (ББА), Национално съдружие на частните лечебни заведения (НСЧБ) и Национално съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване (НСОМБАЛ).

показват кардиналната си поддръжка за оповестените със заповед на здравния министър от 19 октомври 2021 година нови противоепидемични ограничения, в това число и условието за показване на здравен документ от страна на работещите в лечебните заведения за болнична помощ.

„ Настоящата поредна вълна с повишен брой инфектирани с още веднъж слага пред тестване системата на опазване на здравето и на първо място лечебните заведения, ангажирани с тяхното лекуване и лекуването на хора с други болести, също нуждаещи се от своевременна болнична помощ “, се показва в декларацията до здравния министър. Според представителите на лечебните заведения е въпрос на персонална и социална отговорност всеки, работещ в системата на болничното опазване на здравето, където се концентрира лекуването на тези пациенти, да одобри тези ограничения като верни от здравна позиция и от позиция на днешното развиване на пандемията в България и да се съобрази с тях.

Лечебните заведения акцентират, че като всеки шеф се сблъскват с провокации при организацията на работата по новите правила, само че четвъртата вълна е задоволително сериозна и тежка и изисква съответен отговор.

„ Не е рационално през днешния ден след толкоз насъбран опит от предходните три пика на епидемията и при опциите за предотвратяване от разпространяване на болестта, с които разполагаме, да постъпваме по същия метод “, споделят от ББА, НСЧБ и НСОМБАЛ.
 Стойчо Кацаров: Ескалацията е въпрос на 10-15 дни Стойчо Кацаров: Ескалацията е въпрос на 10-15 дни
Най-лошият сюжет е привършване на потенциала на лечебните заведения. Всичко е въпрос на 10-15 дни и в случай че не пречупим вълната, ще имаме голям п...

Болниците за следващ път обръщат внимание на съществуването на ваксини, които вземат решение в огромна част казуса с тежките случаи на протичане на болестта и понижават съдбовния излаз от него.

Пътят за излизане от здравната рецесия неизбежно включва и неуместните за всички ни ограничавания, към които се постанова да се приспособяваме.

Болничните асоциации напомнят и, че в най-голяма степен тежестта на оправянето с пандемията се пада на тях и обществото би трябвало да покаже взаимност и съпричастност с техните старания.

„ Със сигурност подхванатите ограничения са непопулярни за мнозина, само че те са наложителни, в случай че не желаеме цялостно затваряне на страната ни и активиране на механизма за „ гражданска отбрана “ по линия на Европейски Съюз “, декларират още от лечебните заведения в декларацията си до здравния министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР