Пътят Смолян - Мадан ще остане затворен в следващите няколко

...
Пътят Смолян - Мадан ще остане затворен в следващите няколко
Коментари Харесай

Пътят Смолян - Мадан остава затворен още няколко месеца, отварят обходен до седмица

Пътят Смолян - Мадан ще остане затворен в идващите няколко месеца поради задействалото се предходната седмица срутище край село Тикале. До седмица се чака нов обходен път да осигури съгласуваност на засегнатите села.

Това стана ясно на извършена конференция в организацията " Пътна инфраструктура " (АПИ) с присъединяване на ръководителя на Управителния съвет на агенцията - инж. Дончо Атанасов, и доц. доктор Стефчо Стойнев, началник на катедра " Хидрология и инженерна геология " в Минно-геоложкия университет.

Предстои обезопасяването на обходния път с мантинели и асфалтирането му, изясни инж. Атанасов и предвижда, че дейностите ще приключат до другата седмица, в случай че атмосферните условия разрешат да се работи.

Пътят преминава между селата Влахово и Орешец, а правата ще е дълга 1.2-1.4 км.

Според доцент Стойнев не е целесъобразно пътят Смолян - Мадан да бъде отворен в околните месеци, защото би трябвало да се изчака процеса на затихване на срутището, което е с величина общо 30-35 дка.

" Става въпрос за ненадейно зародил развой, който доста мъчно може да бъде предсказан в точния миг от време. Изяснихме механизма на протичане на този развой. Той е с ненадейно обрушване. Ако този развой се засилва, съществува риск от по-нататъшно развиване на срутището, както и да се доближи до коритото на река Черна ", сподели още Стефчо Стойнев.

Инж. Атанасов посочи, че следва среща на регионалния шеф и кмета на Смолян с кметовете на блокираните села. Той акцентира, че ще бъдат обезпечени толкоз рейсове, колкото са нужни за жителите на селата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР