Пътят Сливен - Ямбол в района на село Крушаре вече

...
Пътят Сливен - Ямбол в района на село Крушаре вече
Коментари Харесай

Пътят Сливен - Ямбол в района на Крушаре вече шести ден е блокиран заради протест Курбан по време на чума

Пътят Сливен - Ямбол в региона на село Крушаре към този момент шести ден е блокиран поради митинг. Това заяви пред кореспондент на Българска телеграфна агенция представителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска. Протестът под наслов "Курбан по време на чума " е против насилственото заличаване на прасетата в стопанствата "заден двор ".

Областният шеф на Сливен Чавдар Божурски прикани през вчерашния ден протестиращите да освободят придвижването. Той съобщи, че ще им бъде даден период да прекратят блокадата на пътя Сливен - Ямбол, в противоположен случай ще бъдат подхванати всички ограничения, планувани в закона. По думите на Божурски, за обезпечаване на сигурността в региона е ориентиран голям запас, който е нужен другаде.

Пътят бе затворен в петък в 17.30 часа, като от този момент придвижването е прекратено. Предупредителни табели и патрулиращи служители на реда отбиват преминаващите коли по обходни направления.

По данни на регионалната епизоотична комисия все още в региона в санитарната 20-километрова зона са умъртвени 90 на 100 от прасетата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР