Пътят Русе – Бяла е затворен за преминаването на всякакви

...
Пътят Русе – Бяла е затворен за преминаването на всякакви
Коментари Харесай

Без ток са населени места в Русе и Враца

Пътят Русе – Бяла е затворен за прекосяването на всевъзможни моторно транспортни средства, заради скупчване на тежкотоварни коли в сектора на " Мойсеев хълм ", оповестиха от Областната администрация в Русе, представени от БГНЕС.
Затруднения има и по път I-2 Русе – Варна, където в региона на Държавно земеделско стопанство и при разклона за Червена вода има закъсали коли. Към момента се прави всичко допустимо за тяхното евакуиране и решение на зародилите проблеми. Пътят сред Мартен и Николово също е затворен.
Няма бедстващи хора , както и закъсали коли с пациенти на хемодиализа.
Единствено в общините Иваново и Сливо поле има обитаеми места без електрозахранване. В Ивановско без ток са селата Мечка, Щръклево и Нисово, а отчасти без електроподаване е Тръстеник. В община Сливо поле отчасти без електрозахранване е самият общински център, а напълно без ток са селата Борисово и Голямо Враново. Прекъсвания в подаването на високо напрежение е имало и в квартал „ Долапите “, като там се оповестява и за спукан тръбопровод.
Дежурните екипи не престават да работят и сега по премахване на повредите, с което ситуацията на територията на региона ще бъде напълно нормализирана.
Областният шеф е в непрекъснат контакт с всички институции, имащи отношение към създалата се обстановка. Към момента не се постанова предприемането на спомагателни ограничения.
Малко по-рано стана ясно, че в 8 от 10 общини в област Враца няма ток поради продължаващия от през вчерашния ден снеговалеж , съобщи БНР.
Регионът е с най-голяма снежна завивка в страната от 25 см. Електрозахранването е прекратено в обитаеми места в общините Враца, Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина, Оряхово, Мизия, Криводол и Роман.
Код оранжев за интензивни снеговалежи има разгласен през днешния ден за четири области на страната - Монтана, Враца, Ловеч и Габрово. За всички останали области в действие е жълт код за превалявания като в Северна и Западна България те ще бъдат от сняг, а в останалите елементи - от дъжд. Дебелината на снежната завивка ще се усилва. В по-голямата част от Горнотракийската равнина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат преваляванията тук-там в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. На места проблеми ще има и поради мощният вятър.
Агенция " Пътна инфраструктура " прикани водачите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. От там разясняват, че при нужда е допустимо да се стопира придвижването за осъществяване на снегопочистване и превантивна обработка на сектори, с цел да се избегне възникването на произшествия. 27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност, акцентират от АПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР