Пътят от с. Дебръщица до хижа „Добра вода” е почистен

...
Пътят от с. Дебръщица до хижа „Добра вода” е почистен
Коментари Харесай

Кметът Попов: почистването на пътя Дебръщица – Добра вода от...

Пътят от с. Дебръщица до хижа „ Добра вода” е измит от стърчащи клони и шубраци, заяви кметът на Община Пазарджик Тодор Попов. „ Вече сме на финала на дейностите по почистването на пътя, който беше доста обраснал, драскаха се колите, клоните и храстите бяха навлезли в пътната настилка, пречеха на видимостта, а това е най-прекият път за местностите Цигов чарк и Дъното, където доста пазарджиклии се разхождат и почиват. Изчистеното трасе е от Дебръщица до административната граница с община Пещера – на 2 км след хижа „ Добра вода”, посочи Тодор Попов.



„ Радвам се, че го направихме в партньорство с един Инициативен комитет от много хора, които участваха в действителните действия по изчистването на пътя. Това са старите наши сътрудници – Стоян Пешлов и Ирина Харалампиева, както и техни съидейници. Благодаря им, както и на ръководителя господин Стоимен Спасов и чиновниците на БМ " СУОПКД – Пазара “, които се проведоха и за къс период почистиха пътя. Защото всички ние го заслужаваме! А най-важното – храстите пречеха на видимостта и бяха причина за пътно-транспортни произшествия”, разяснява още Тодор Попов.



Стоимен Спасов уточни, че дейностите по почистването са осъществени като публично-частно партньорство, като участниците в Инициативния комитет са обезпечили служащи, Община Пазарджик -техника и консумативи и в допълнение наети на цивилен контракт служащи. В продължение на малко повече от две седмици цялото трасе е било изчистено от стърчащи дървета, клони и шубраци. „ Пътят закупи напълно различен тип, комфортен за пътешестване и е по-безопасен”, разяснява Стоимен Спасов.



Кметът на Пазарджик Тодор Попов заяви, че с тази самодейност стартират дейностите по Пролетното разчистване в община Пазарджик и че през идната седмица следва провеждането на акцията „ По-чист, по-зелен и пъстър Пазарджик”, добила известност с името „ Сливи за боклук “, при която против предадени преработваеми боклуци Общината обезпечава разсад за цветя или фиданки.

*Източник - пресцентър на Община Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР