Пътят от Лом към село Замфир все още е в

...
Пътят от Лом към село Замфир все още е в
Коментари Харесай

Ломчани питат: Къде са парите за ремонт на пътищата от общината? /снимки/

Пътят от Лом към село Замфир към момента е в потресаващо положение, научи BulNews.bg. Хората от региона питат какво става с близо 5-те милиона, които бяха отпуснати за повсеместен ремонт.
Жителите от години са принудени да трошат колите си по разрушените улици. Вбесени ломчани изпращат фотоси, като ситуацията на тях по-скоро прилича лунен пеизаж, в сравнение с град в европейска страна. Тротоар няма, асфалт съвсем липсва, а там, където го има, e oсеян с дупки. Те остават скрити, изключително в дъждовно време, и съставляват риск за колите.
В края на предходната година бяха отпуснати 4 898 146 лв. за главен ремонт на три общински пътя – Лом-Замфир, Сталийска махала-„ Багачина “ и Лом-Трайково.
Договорът за 100% безплатно финансиране на плана бе подписан от изпълнителния шеф на фонд „ Земеделие “ Живко Живков и кмета на община Лом Пенка Пенкова.
Основният ремонт на трите пътя планува изцяло асфалтиране, създаване на отводнителни уреди, подсилване на сектори, наранени от свлачищни процеси, бордюри и тротоари, пътна маркировка и пътни знаци.
Половин година по-късно обаче това към момента не се е случило. Ломчани разясняват, че обстановката е такава от години. Повечето от тях упрекват локалната администрация, която всяка година им дава обещание асфалтиране, само че това по този начин и не се случва. Те питат и в този момент ли още веднъж ще бъде хвърлен прахуляк в очите им и дали тези 5 милиона ще отидат по предопределение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР