Пътят надолу за Activision Blizzard е продължил и през последното

...
Пътят надолу за Activision Blizzard е продължил и през последното
Коментари Харесай

Пореден разочароващ финансов доклад от страна на Activision Blizzard

Пътят надолу за Activision Blizzard е траял и през последното тримесечие, показва неотдавна показаният от тях отчет за втората четвърт на годината.

От документа, оповестен от компанията излиза наяве, че продуктовите продажби са се сринали с 46.4% на годишна база до $304 милиона, а оперативната облага е надолу с 64.7% по отношение на същия интервал на миналата година до $338 милиона. Нетният доход е също с негативен знак. Той възлиза на $280 милиона. Голяма част от приходите на студиото идват от микротранзакции, само че и тук се следи спад – с 22.4%. Основната причина за слабите резултати се отдават на декларирана „ниска потребителска ангажираност“ към Call of Duty. Издателят обаче е надъхан оптимистично в кратковременен и средносрочен проект. Причините за това са излизането на Call of Duty: Modern Warfare II и Overwatch 2, както и появяването на Diablo IV през 2023, който се разказва с „основа за ангажираща жива услуга, която ще обезпечи непрекъснато обогатяваща се история и ново наличие за доста години напред“.

Междувременно тече процедурата по оценка на възможното придобиване на компанията от Microsoft в разнообразни страни. През предходната седмица ви предадохме за изразените страхове от страна на Sony пред бразилските регулаторни органи, а дни по-късно пристигна и любопитно мнение от страна на самите Microsoft във връзка с договорката. В отговор на стартиралата процедура по обзор от английските управляващи по отношение на сливането и питане от страна на новозеландския регулатор, от компанията са уверени, че Activision Blizzard не оферират „уникални“ активи, което да даде и мотив за следствие.

„По-специално, във връзка с видеоигрите на Activision Blizzard, то няма нищо неповторимо по отношение на тези, които биват разработвани и оповестени от Activision Blizzard – нещо, което да съставлява „необходимост“ що се отнася до конкурентните PC и конзолни дистрибутори на видеоигри, което да е мотив за забрана на сделката“, считат Microsoft. В отговора си до новозеландските управляващи те за следващ път твърдят, че не имат намерение да отдръпват поддръжката си за платформи, които не са техни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР