Пътят на Република Македония към Европейския съюз е блокиран поради

...
Пътят на Република Македония към Европейския съюз е блокиран поради
Коментари Харесай

Мицкоски: Основната причина за спора с България е търговската дипломация на Заев и Димитров

Пътят на Република Македония към Европейския съюз е блокиран заради неприятните и неразумни политики на премиера Зоран Заев . Пазарната дипломация, демонстрирана от Заев и външния министър Никола Димитров, се дължи само на непознаване на дипломатическата политика и отбраната на държавните и националните ползи. Това съобщи на конференция ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, представен от МКД.

" Вместо действителни промени на обществото, които ще допринесат за по-добър живот на жителите, Заев реши да наддава и продаде националните ползи, надявайки се това да се хареса и на съседите, и на членовете на Европейски Съюз. Този ​​подход към решаването на проблемите освен не приближи Република Македония до Европейски Съюз, само че и в допълнение я отдалечи и сподели, че страната се ръководи от търговци, а не от политици , които почтено пазят ползите на страната и жителите, сподели той.
 България осъжда езика на омразата в Северна Македония
България осъжда езика на омразата в Северна Македония

Те изрично не оказват помощ за одобряването на добросъседските връзки

Мицкоски акцентира, че Заев и Димитров като политици, които са на политическата сцена в Македония от относително дълго време, би трябвало да знаят, че първо е належащо да има консенсус по националните въпроси и чак тогава да договарят, в случай че е належащо.

" Зоран Заев е индивидът, който упреква всички други политически субекти за всеки неуспех и когато му се предложи интернационално съдействие, което му обезпечава власт и материална полза, тогава той слага на масата идентичността, езика, историята и всичко, което е свещено македонския народ. Подобни пагубни политики са сложили страната на колене, а македонските жители са най-унизените хора в Европа, смята Мицкоски.

Мицкоски акцентира, че партията му ще предложи резолюция на Асамблеята на Република Македония, която ще дефинира македонските позиции в договарянията с източната съседка.
 Румен Радев: районен съд Македония да изостави идеологемите от тоталитарното минало в учебниците
Румен Радев: районен съд Македония да изостави идеологемите от тоталитарното минало в учебниците

Творчеството на българските възрожденци в районен съд Македония да не се подменя

Министерството на външните работи на България остро осъжда изявлението на Драган Гюровски от Младежкия съюз на ВМРО-ДПМНЕ , в което той насочва обидни и погрешни изказвания и вулгарни квалификации към България и нейния народ, и с което целеустремено се насажда ненавист към страната ни.

Според тях сходни провокации опонират на всички съществени европейски правила и правила на политическо държание. Те са знак на унаследени от предишното стандарти, които са в прорез с заявеното от Република Северна Македония и нейното общество предпочитание за шерване на европейските полезности и присъединение към общото европейското семейство, декларират от Министерство на външните работи.

За следващ път в миг, когато София и Скопие търсят път към градивния разговор за намиране на взаимно допустими решения , са налице сходни провокации. Те изрично не оказват помощ за одобряването на добросъседските връзки и затрудняват възобновяване на доверието и постигането на прогрес в двустранния разговор, които са в директен интерес на хората от двете страни на границата, безапелационни са от Министерство на външните работи.

България чака от държавното управление на Република Северна Македония да се разграничи изрично от сходни рискови провокации и да предприеме нужните дейности, с цел да извърши на процедура неведнъж поетите задължения за противопоставяне на обществени прояви на ненавист против България, упорстват те.

Припомняме, че през май, самият Мицкоски прикани управляващите в Скопие едностранно да анулират с България . По негови думи това не е Договор за " добросъседство ", а спънка за интеграцията на РСМ в Европейския съюз. Тогава той изрази увереност, че в България ще дойдат нови политически сили, които ще имат интерес да видят Македония интегрирана в Европейски Съюз.

Мицкоски акцентира, че историята е изискване за участието на страната в Европейски Съюз и добави, че в 21 век би трябвало да се търсят решения за 19 век. Според него това не е обикновено. Лидерът на опозицията чака " цялостна дипломатическа атака от страна на Европейски Съюз против България, тъй като в случай че те се концентрират върху македонските политици, няма да има триумф ".
 Мицкоски: България ни тормози, по-добре да прекратим договарянията за Европейски Съюз
Мицкоски: България ни тормози, по-добре да прекратим договарянията за Европейски Съюз

След като позициите на страните са толкоз разнообразни, няма смисъл от контакти

2020 година мина под знака на разногласието сред София и Скопие поради за другарство и добросъседство, през 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР