Пътят на Наоми Кембъл към успеха, оказва се, е бил

...
Пътят на Наоми Кембъл към успеха, оказва се, е бил
Коментари Харесай

Наоми Кембъл за трудната битка с расизма в началото на кариерата си

Пътят на Наоми Кембъл към триумфа, става известно, е бил застлан с редица трудности - значително поради цвета на кожата ѝ. 53-годишната кралица на стилния подиум споделя за тъмната страна на триумфалната си фешън кариера в 1 и 2 епизод от новия документален филм на Apple TV+ The Supermodels. Филмътпроследява издигането ѝ до международна популярност дружно с колежките ѝ Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста и Синди Крауфорд - които също споделят своите истории от 80-те и 90-те години.
 The Supermodels - Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста дружно за Apple TV+
Какво събра супермодели от 90-те години вкупом

Поглед обратно във времето

Кембъл, която е израснала в афро-ямайско семейство във Англия, си спомня, че от ранните си детски години е преживявала моменти на расизъм, само че и споделя, че те не са ѝ повлияли толкоз, до момента в който не се е преместила в Съединени американски щати, с цел да се занимава с моделство.

Когато е била на пет години, Кембъл е била постоянно обиждана в началното учебно заведение. " Не желаех да приема издевателството в учебно заведение единствено поради цвета на кожата ми ", изяснява Наоми. " Майка ми плащаше учебните такси, по този начин, както всички останали и имах цялостното право да бъда там. "

Нещата обаче се трансформират, когато Кембъл се реалокира в Ню Йорк. Тя споделя, че майка ѝ я е предупреждавала за расизма в Америка и главно за предразсъдъците в южната част на страната. " Започнах да разбирам, че от културна позиция ще би трябвало да работя доста интензивно, с цел да се усещам призната ", спомня си моделът. " Нямаше по какъв начин да се върна у дома с подвита опашка. И по тази причина се стремях към от ден на ден и повече. "

Все отново на  по никакъв начин не ѝ е било елементарно да се приспособи към живота на ново място като чернокожа жена. " Много пъти протягах ръце по улиците на Ню Йорк, а такситата просто прелитаха около мен ", споделя тя. " А в случай че това го направеше Кристи (Търлингтън), те незабавно спираха. Тя просто трябваше да се изправи пред мен, с цел да ми вземе такси, което да ме откара до работа ".

Кембъл и Търлингтън живеят дружно известно време и по този начин построяват мощна връзка между тях. Кембъл даже споделя, че  (54 г.) и  (58 г.), които с любов назовава свои сестри, постоянно са се застъпвали за нея, когато е срещала дискриминация.

" Наоми не всеки път беше ангажирана да взе участие в шоутата ", споделя Еванджелиста. " Не разбирах. Мислех, че Наоми е извънредно красива, тя имаше доста по-раздвижено тяло от мен, доста по-добра стойка. Затова споделих им: " Ако не я включите, и аз няма да вземам участие. "

Кембъл прави оценка с днешна дата поддръжката на Линда, споделяйки даже, че тя и и Кристи от време на време даже " безусловно се излагат " поради нея, нещо, което я е крепяло в най-трудните дни и моменти.
 Victoria’s Secret с Наоми Кембъл, Жизел Бюндхен, Емили Ратайковски, Хейли Бийбър в новата си акция
Наоми Кембъл по долни дрехи на 53

Със сигурност може да си го разреши

И макар че Наоми Кембъл претърпява редица компликации и неуспехи, тя въпреки всичко съумя да се трансформира и утвърди като един от най-влиятелните модели в света. Тя е първата чернокожа, която се появява на корицата на списание Vogue, през август, 1988 година и първата, която открива ревю на Prada през 1997 година Участвала е в многочислени акции за хубост и през днешния ден към момента е забележителна част от стилната промишленост, написа US Magazine.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР