Пътят, на който стана тежката катастрофа край Своге, е бил

...
Пътят, на който стана тежката катастрофа край Своге, е бил
Коментари Харесай

Пътят край Своге е ремонтиран некачествено, автобусът е без редовен технически преглед

Пътят, на който стана тежката злополука край Своге, е бил ремонтиран през 2016 г. 
 Правят експертиза на асфалта и мантинелите на мястото на случая край Своге по искане на Цацаров  13-годишно момче е измежду починалите в злополуката край Своге  16 са починалите в злополуката край Своге, 26 души са ранени
Ремонтът е осъществен от компания " Трейс ". Установено е, че ремонтът е фалшив, по тази причина е почнала дълга преписка сред районното министерство, Агенция " Пътна инфраструктура " и компанията за промяна на ремонта на пътя, заяви след изключителна среща в Министерския съвет районният министър Николай Нанков.

По информация на БНТ износващият слой на асфалтовата завивка не е бил с нужната неравност, с цел да се обезпечи положително сцепление на гумите на транспортните средства.

Вътрешният министър Валентин Радев е докладвал, че за сектора са правени редица наставления, като част от тях са вземани поради, а други - не.

Шофьорът на рейса е получил удостоверение за правоуправление през 1977 година. През последните години има редица санкции и санкции за шофиране с превишена скорост и неизползване на колан.

От транспортното министерство пък оповестиха, че техническият обзор на рейса е изминал на 5 август и още един не е изработен. 

На 5 април 2018 година Министерството на превоза е направило цялостна сложна инспекция на компанията транспортьор, притежаваща авариралия рейс. В " Мобилус 5 " не са открити нарушавания, разгласи транспортният министър Ивайло Московски. 

В лиценза на компанията има 6 рейса от категория М2 и М3. Шофьорът на рейса е и шеф на компанията. Той е минал психотест.

Експерти са пресметнали скоростта на рейса преди злополуката въз основата тахографната шайба, а резултатите демонстрират, че транспортното средство се е движило с 53 км/ч при ограничаване от 40 км/ч.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР