Пътят на човешката мисъл е подчинен на законите на квантовата

...
Пътят на човешката мисъл е подчинен на законите на квантовата
Коментари Харесай

Квантов компютър симулира човешка умствена дейност


Пътят на човешката мисъл е зависещ на законите на квантовата възможност
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчикът на квантовите компютри IonQ разгласи първите опити за преструване на човешка умствена активност върху квантови вериги. Целта е да се изследва фундаменталната опция за стартиране на човешки модели на знание и взимане на решения върху квантов хардуер . Първите резултати са обнадеждаващи, заяви американската компания в научна обява.

Повече от 60 години психолозите систематично се пробват да обхванат в мистерията на познанието на индивида за себе си и заобикалящата го среда. Редица аспекти демонстрират, че пътят на човешката мисъл е ненапълно (и от време на време доста силно) зависещ на законите на квантовата възможност. Ето за какво учените се пробват да ръководят моделите за взимане на решения, извлечени от психолозите, на квантови компютри.

С верните съставни елементи откривателите могат да разработят необикновено мощни принадлежности за прогнозиране на избрани събития и да основат предпоставки за появяването на всезнаещи платформи за ръководство.

Специалисти на IonQ и интернационална група учени сътвориха квантови вериги, регистри и гейтове, които вършат допустима имитацията на човешка умствена активност, заяви HPCWire. Всъщност човешките психологични положения са кодирани в кубити, което разрешава тяхното манипулиране и приемане на избран резултат.
още по темата
Това са първите стъпки, само че те могат да отведат доста надалеч, въпреки че не е несъмнено за положително или неприятно. Всеки работен инструмент може да се трансформира в оръжие и да се обърне против човечеството.

„ Потенциалното влияние на квантовите компютри, които емулират процесите на взимане на решения от индивида, не може да бъде надценено, защото такова бъдеще се приближава до действителността ”, споделя Питър Чапман, основен изпълнителен шеф и президент на IonQ.

По неговите думи, този ​​пробив има огромен капацитет за области като генеративния изкуствен интелект, който разрешава основаване на комплицирани и фини AI системи, способни да генерират извънредно реалистични и изобретателни резултати. „ С несравнимата процесорна мощ на квантовите калкулации, днешните проучвания слагат сериозна основа за създаването на комплицирана мрежа от корелации, които ще подхранват бъдещите нововъведения ”, добавя Чампан.

Но най-интересното, съгласно скорошни проучвания е, че човек мисли съгласно законите на квантовата физика. Тоест всички ние можем да имаме дребен квантов компютър в главите си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР