Пътят на Ана де Армас от кубинска емигрантка до ролята

...
Пътят на Ана де Армас от кубинска емигрантка до ролята
Коментари Харесай

Ана де Армас: Как една кубинка стигна до ролята на Мерилин Монро

Пътят на Ана де Армас от кубинска емигрантка до ролята на Мерилин Монро в " Блондинка ", чиято международна премиера се състоя във Венеция в четвъртък, е като от клишето за американската фантазия.

Родена в Куба през 1988 година, Армас идва в Съединените щати на 20 години, без да знае и дума британски, с цел да се трансформира в една от най-търсените актриси в Холивуд. Отличителният ѝ външен тип и ролята ѝ на „ ритаща задници “ във кино лентата за Джеймс Бонд " Смъртта може да изчака " и блокбъстъра на Netflix " Сивият човек " я трансфораха в основно лице на първите страници на вестниците. Но " Блондинка " изпитва същинските ѝ актьорски умения.

Адаптиран по полуизмислената биография на Джойс Карол Оутс, филмът навлиза надълбоко в детските контузии, половите похищения и употребата, които стоят зад съблазнителния, сексуализиран облик на иконата.

" Аз съм кубинска актриса. В кой свят бих могла да си показва, че това ще се случи? Никога ", споделя Армас пред " Лос Анджелис Таймс " за ролята.

Армас не е била първия избор, като при излизането на филмовия откъс това лято в интернет се появиха недоволства от лекия ѝ кубински акцент.

Изследователите на Монро обаче адмирират осъществяването ѝ, като декларират, че Армас " улавя блясъка, човечността и уязвимостта на Мерилин ".

Армас прекарва девет месеца с вокален възпитател, пробвайки се да реализира неповторимата интонация на емблематичната актриса.

Брад Пит, който е продуцент на кино лентата, споделя пред „ Entertainment Tonight “: " Работата по кино лентата продължи 10 години. Едва когато открихме Ана, успяхме да го приключим. Тя е феноменална в него. Това е сложна роля. "

Армас прекарва детството и юношеството си в Куба. На 14 година постъпва в театрално учебно заведение, две години по-късно се снима в първия си филм, а на 18 година отпътува да прави кариера в Мадрид, където бързо получава влиятелна роля в телевизионното предаване " El Internado ". Когато през 2006 година се взема решение да замине за Холивуд, ѝ трябват четири месеца интензивни езикови курсове, с цел да усвои британския език. След поредност от второстепенни функции, огромният ѝ пробив идва с роля в научно-фантастичното продължение " Блейд Рънър 2049 " от 2017 година, дружно с Райън Гослинг.

Но това, което я издига до статута на А-листата и ѝ носи номинация за " Златен глобус ", е осъществяването ѝ в загадъчния филм за ликвидиране " Вади ножовете “ с Даниел Крейг. Това води и до късата ѝ, само че крадяща публиката роля в " Смъртта може да изчака ".

Краткотрайната ѝ връзка с Бен Афлек - неин сътрудник в еротичния трилър " Дълбока вода " - също подсигурява доста внимание от страна на таблоидите.

Но " Блондинка " е друго измерение на средство за основаване на звезди. Режисьорът му, австралиецът Андрю Доминик, е прочут с бруталните, само че поетични биографични филми " Чопър " и " Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд ", последният от които донесе на Пит премия за най-хубав артист във Венеция през 2007 година

Дълго се чака за " Блондинка ", за който се оповестява, че е бил приключен през 2019 година и отсрочен на фона на опълчването сред Доминик и Netflix поради огромната му дълготрайност и травматичните подиуми.

Запитан за акцента на своята звезда, Доминик съобщи пред „ Лос Анджелис Таймс “: " Имах терзания, до момента в който не я видях да играе, след което забравих защо трябваше да се тормозя. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР