Пътят може да е различен, но целта в крайна сметка

...
Пътят може да е различен, но целта в крайна сметка
Коментари Харесай

Рама: Сърбия трябва да признае Косово, да се извини и най-накрая албанците трябва да се обединят

Пътят може да е друг, само че задачата в последна сметка остава единствено една: Сърбия би трябвало да признае Косово, да изиска амнистия и в последна сметка албанците би трябвало да се обединят, сподели албанският министър председател Еди Рама, оповестява.

„ Целта е една, само че пътищата са разнообразни. Аз се разграничавам от Албин Курти във връзка с връзките със Сърбия. Мисля, че моят път е по-кратък и че съм прав. Но Курти би трябвало да реши какво би трябвало да направи Косово “, акцентира Рама.

На въпрос дали е склонен с позицията на Курти, той отговори: „ Не желая да влизам в тематиката, която е на плещите на премиера и управляващите в Косово. Широко знае се, че имам свои хрумвания и собствен метод, задачата е една и съща, считам, че Сърбия би трябвало да признае Косово, да изиска амнистия и в края на този развой албанците би трябвало да се обединят ”.

На спомагателния въпрос дали албанците ще се обединят, Рама беше явен: „ Албанците би трябвало да се обединят “.

„ Да, несъмнено, Албин желае същото, само че аз мисля по друг метод за метода, по който да стигна до там, Албин мисли по друг метод. Но Албин е министър-председател на Косово и той би трябвало да избере, искам му всичко най-хубаво и триумф и дано разбере, че може да бъркам “, сподели още Рама.

Но той акцентира, " че Сърбия би трябвало да признае Косово и да се извини за всички военни закононарушения, осъществени против народа на Косово ".

Той сподели, че има положителни връзки с сътрудника си Курти, отбелязвайки, че срещите им са " вдъхновяващи ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР