Пътят Карлово – Пловдив се превърна в една от най-опасните

...
Пътят Карлово – Пловдив се превърна в една от най-опасните
Коментари Харесай

Кога ще бъде удвоен новият път убиец в Пловдивско?

Пътят Карлово – Пловдив се трансформира в една от най-опасните прави в цяла България. След като предходното рисково трасе Пловдив – Асеновград с наименованието „ път палач “ бе разширено, в този момент погледите са ориентирани към карловския път. Почти не минава седмица, в която няма тежка злополука на пътя, а през последните години непроменяемо влизаше в 10-те най-опасни трасета с най-вече ПТП-а и жертви.
Прочетете още
АПИ към този момент направи първата стъпка, като изготви оценка на въздействието върху пътната сигурност на обекти от републиканската пътна мрежа.  Разработката бе направена от „ Пътконсулт 2000 ”, които завоюваха публичната поръчка с цена от 17 500 лв., а планът към този момент е предаден за утвърждение в АПИ.

В претекстовете на поръчката бе записано, че удвояването на републиканския път Пловдив – Карлово е от изключителна значимост в обществен и стопански аспект за Пловдив и цялата област. Чрез разширението му ще се подобрят  транспортно – експлоатационните характерност на пътя и прилежащите уреди и такъми, ще се усили пропускателната му дарба и ще се подсигурява сигурността на придвижване.  Ще се даде опция за обслужване на индустриалните зони към Пловдив и за извеждане на директния авто трафик отвън урбанизираната територия на общината.

В концепцията на АПИ е удвояването на 48 км от трасето от кръговото кръстовище на пътя Карлово – Бургас до пътния възел – „ Пловдив – Север ” на Автомагистрала „ Тракия ”.

Към заданието е поставено да се направи и разбори 8-те километра от Околовръстното от Автомагистрала „ Тракия ” – „ Пловдив – Изток ” до Скобелева майка. Участъкът не влиза в създаването на АПИ за удвояването на Околовръстното, също по този начин разработка е направена и за разширението на пътя Павел баня – Брезово – Раковски.

След първата разработка следва по-тежката и дълга работа. Очаква се АПИ да пусне социална поръчка за проектирането на удвояването, по-късно се чака парцеларен проект и отчуждаване на парцелите. Вероятно ще минат най-малко 3 години, до момента в който пътят е подготвен за действителни строителни действия. Възможно е трасето да се прави и на стадии, като това е въпрос на виждане на управлението на АПИ.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР