Пътят към цифровия концлагер е постлан с добри намерения...В края

...
Пътят към цифровия концлагер е постлан с добри намерения...В края
Коментари Харесай

„Дигиталната инквизиция“ или как изкуственият интелект измества човешкия разум

Пътят към цифровия концлагер е застлан с положителни планове...

В края на февруари канадският министър на правораздаването и основен прокурор Ариф Вирани (Arif Virani) внесе в Народното събрание законопроект, който стана прочут като Законопроект C-63 или Закон за вредите от интернет.

Обосновката за приемането на това законодателство е да се забрани детската порнография и да се защитят децата от информация, която може да ги накара да се самонаранят. Освен това се показва нуждата от противопоставяне на тероризма, сегрегацията, расизма и други прояви на ненавист.

Ясно е, че няма естествен човек, който да счита това за неточно. Нюансът обаче е, че всички изброени действия към този момент са избрани освен като противозаконни, само че и като дейности, за които се носи наказателна отговорност, което се удостоверява от съответните членове на Наказателния кодекс.

Намерението за по-строги санкции за сходни закононарушения, както и за търсене на отговорност на доставчиците и притежателите на хостинг за разпространяване на „ неразрешено наличие “ също не провокира възражения в обществото.

Защо тогава породиха разгорещени полемики? Защо водачът на опозиционната консервативна партия Пиер Поилиевр сподели, че ще се опълчи на закона, обвинявайки държавното управление, че употребява казуса, с цел да вкара цензура и съществено да накърни свободата на словото?

Причината е, че в категорията „ разпространяване на ненавист онлайн “ може елементарно да се вкарат доста и най-различни неща. По този метод терминът „ насаждащ ненавист контент “ се отнася до всичко, което

Въз основа на сходно неразбираемо и необятно пояснение ще се разреши използването на санкции чак до пожизнен затвор.

Ако законопроектът бъде признат, се плануват промени и допълнения в Наказателния кодекс. Например, „, се декларира.в обяснителната бележка.

Ако съдът реши, че има „ основателно съмнение “, към обвинения могат да бъдат приложени следните ограничения:

домакински арест с носене на гривна;

възбрана за приложимост на алкохол или опиати със наложителни скринингови проучвания (кръв и урина);

възбрана за другарство с избрани лица или посещаване на избрани места;

изземване на публично записано огнестрелно оръжие.

Оказва се, че човек може да бъде лишен от независимост до две години или да бъде подложен на други ограничавания, учредени само на съмнението, че може да извърши „

Съгласно настоящото законодателство, опитите за оправдаване на геноцид са престъпни закононарушения. Критиците на законопроекта питат: в случай че „ Палестина ще бъде свободна “ се чуе на демонстрации или в интернет, това апел за геноцид над евреите ли е?

Авторите на законопроекта считат по този начин и се базират на „ правосъдната процедура “ – правосъдни решения в Естония, Чехия и Германия. Между другото, в самата Канада към този момент имаше случай, когато гражданин на Калгари беше санкциониран от полицията за сходна фраза.

Предложените промени в закона за правата на индивида, и по-специално основаването на специфичен съд, където всеки може да подава тъжби по отношение на “ по отношение на категории като пол, раса, увреждане и други, провокираха изключително разгорещени полемики. В този случай е задоволително претендентът да се

По текста на законопроекта, на трибунала ще бъде обещано пълномощието да постанова санкция до 70 000 $ на от които 50 000 $ ще бъдат предопределени за държавното управление и до 20 000 $ може да се заплати на

И най-важното,

За да наложи разпоредбите за нездравословно онлайн наличие, в това число подправени вести и „ обидни материали “, държавното управление възнамерява да сътвори нов контролен орган, който ще включва орган за цифрова сигурност, комисия за цифрова сигурност и омбудсман за цифрова сигурност.

Последният ще играе ролята на наблюдаващ и бранител на правата и ползите на потребителите в цифровата сфера. Прави усещане, че този контролен орган с необятни пълномощия се планува да бъде основан, заобикаляйки Народното събрание, с едно нормално решение на държавното управление!

Промените плануват и въвеждането на по-строга отговорност за провайдърите в границите на към този момент настоящия „ закон за недоносителството ”. Страхувайки се от наказателна отговорност, притежателите на уеб страници, хостинг услуги и така нататък ще изтриват или блокират всички известия, които даже теоретично могат да попаднат в рубриката „ тирада на омразата “.

Въпреки че управляващите обявиха, че обществените мрежи и месинджърите (като WhatsApp) няма да бъдат обект на надзор, никой не се съмнява, че задачата е точно цялостния надзор. Правителството има намерение да сложи ограничавания за това какво не би трябвало да се споделя онлайн и какво може (и под каква форма).

Тъй като е допустимо да се преглеждат даже анонимни тъжби (с всичко, което произтича от това), е напълно явно, че никакво увеличение на личния състав на „ контрольорите “ няма да може да обезпечи нужното равнище на „ преданост “, а ще докара до отваряне на благоприятни условия за почистване на сметки, клюки и доноси.

В тази връзка акцентът пада върху потреблението на специфични лингвистични стратегии с изкуствен интелект, които могат да разпознават „ подозрителна активност “ въз основа на основни думи. В случай на неточност (а като се има поради мащабът на връзките, те са неизбежни), това от една страна освобождава от отговорност армията от бюрократи, като в това време обезпечава известна основа за „ предприемане на дейности “.

Авторите на законопроекта взеха решение, че най-хубавата фигура за лобирането му е Ариф Вирани. Кой е той? Роден на 23 ноември 1971 година в Кампала (Уганда) в семейство на имигранти от Индия, последователи на исмаилизма (набор от религиозни придвижвания в шиитския клон на исляма).

През 1972 година фамилията имигрира в Канада, където получава статут на емигрант. Учи право в университета в Торонто и работи повече от 15 години в адвокатска адвокатска фирма, която се занимава с цивилен искове и дава правна помощ на небогати южноазиатци.

Бил е следовател в Комисията по правата на индивида и младежта в Монреал, както и помощник-прокурор в Международния арбитражен съд за Руанда. През 2015 година е определен в Камарата на общините на Канада. На 26 юли 2023 година, в поредност от кадрови промени в демократичното държавно управление на Трюдо, беше назначен за министър на правораздаването и основен прокурор.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед20253Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед80233Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед84856Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед45397Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед22154Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164263Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128152Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95546Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед91034Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед84856Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАвторски:ПоследниНай-четени  Христо Георгиев  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР