Пътят към футболната слава на Валери Божинов, който напоследък е

...
Пътят към футболната слава на Валери Божинов, който напоследък е
Коментари Харесай

Валери Божинов отраснал на село! Има страх от кокошки, а заедно с дядо си Велко пасяли кравата Неда

Пътят към футболната популярност на Валери Божинов, който в последно време е по-популярен с любовните си случки и пристрастеността си към „ дребните котета “, минава през село Друган, разбра HotArena.

Това е мястото, където дребният Валери е отгледан от прабаба си Рилка и прародител си Велко Кантурски. В селото бъдещият футболист произнасял и първите си фрази. Тук за първи път захвърля детските играчки и се увлича по спорта. Родителите му го водят от Лясковец, с цел да пораства на воля измежду поляните в Радомирско на чист въздух, надалеч от рискови улици.

В ливадата до близкия магазин Вели, както го назовават всички, тичал след кожената топка по през целия ден. Дядото обичал да го води да пасат дружно кравата Неда. На Валери обаче бързо му доскучавало и бягал през полето, с цел да рита, писа „ Галерия “.

Той обаче в никакъв случай не забравял заран да изиска две чаши от млякото на Неда. Понякога изпивал и по литър за деня. От кравата не го било боязън, само че по тази причина пък се дерял от плач при типа на домашния петел, който не пропущал да го клъвне, когато момчето се приближавало до него. То пищяло толкоз мощно, че комшиите от време на време се чудели какво става. Искал баба му Рилка да го съпровожда до портата, само че тя му споделила, че би трябвало да бъде мъж и самичък да се оправя. Минало дълго време, с цел да преодолее страха си от петлите и кокошките и по тази причина ги плашел с пръчка.

Най-много обичал кебапчетата и кюфтетата, приготвени от баба му, и без сирене не сядал на масата. Давали му да рита единствено на полето, защото няколко пъти, практикувайки в двора, изпочупил прозорците на къщата.

Рилка и Велко гледали Божинов, до момента в който навършил 6 години.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР