Пътят Хасково - Кърджали бе блокиран от протестиращи в центъра

...
Пътят Хасково - Кърджали бе блокиран от протестиращи в центъра
Коментари Харесай

Жителите на с. Конуш блокираха главен път: Живеем в 17 век

Пътят Хасково - Кърджали бе блокиран от протестиращи в центъра на село Конуш, община Хасково. Затварянето на републиканската артерия I - 5 от близо 50 души продължи 12 минути, а мотив за крайната мярка бе недоволството на жителите на селото от положението на инфраструктурата.

" Живеем в 17 век. От 50 години няма положена и кръпка асфалт, въпреки да живеем на 10 километра от регионалния център Хасково. Няма канализация, няма питейна вода. Настояваме властта незабавно да се намеси ", прикани Станимир Василев, един от уредниците на митинга.

Протестът стартира без защита от органите на реда макар уверенията на протестиращите, че съответно са уведомили управляващите за квалифицираните дейности. Пътуващите по републиканския път използваха вътрешните улици на селото, с цел да избегнат чакането, до момента в който митингуващите пресичаха пешеходната пътека " зебра " в двете направления.

Това бе втора поредна демонстрация на противоречие на жителите на селото. Недоволните дадоха обещание, че митингите им и затварянето на пътя ще бъдат проведени отсега нататък всеки месец. През летния сезон, когато шосето е натоварено с трафика и на румънци към Беломорието, блокадите щели да бъдат всяка седмица до осъществяването на настояванията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР