Пътят Ботевград - Мездра ще бъде завършен изцяло до края

...
Пътят Ботевград - Мездра ще бъде завършен изцяло до края
Коментари Харесай

Министър Цеков: Пътят Ботевград - Мездра ще бъде завършен изцяло до края на 2024 г.

Пътят Ботевград - Мездра ще бъде приключен напълно до края на 2024 година. С оглед приключването на последните рискови действия по обекта, при започване на февруари, би могло секторът да се отвори за придвижване, с цел да има известно облекчение на трафика. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството по време на парламентарния надзор. Работата по построяването на пътните уреди ще продължи напролет, добави министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Той заяви, че физическият прогрес по обекта е към 65 на 100, като от юни 2023 година са изпълнени редица уреди, финансовият прогрес е към 55 %, тъй като заплащанията следват осъществяването с към два месеца закъснение. 

Цеков подсети, че повода за забавянето на осъществяването обекта е смяна на планови решения.

В средата на април миналата година предходният министър на районното развиване и благоустройството арх. откри 7,5-километрова права от пътя Мездра – Ботевград. Въпреки проблемите продължава модернизирането на останалата част от трасето сред Мездра и Ботевград, сподели тогава Шишков и подсети, че се преработват плановете за пет кръстовища, тъй че те да бъдат на две равнища, вместо на едно, както в началото е било планувано.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР