Пътуващият човек е причината за създаването на туристическият бизнес. Познато

...
Пътуващият човек е причината за създаването на туристическият бизнес. Познато
Коментари Харесай

Световните изцепки на туристическия бизнес – един грешен слоган създава много главоболия

Пътуващият човек е повода за основаването на туристическият бизнес. Познато е на всички, когато температурите стартират да се покачват, туристите търсят прохладата и летните курорти покрай морска линия. Други се насочват към по-далечни и екзотични пътешествия, в които могат да научат нещо ново и да видят нещо красиво. Добрата вест е, че светът има оферти за всички, само че когато пристигна идващият туристически сезон, някои страни са склонни да прекалят в опита си да привлекат повече посетители. Историята на неприятния маркетинг може да бъде доста занимателна, изключително откакто това са неточности, които не сте позволили вие. Историята може да опише много митове, само че дано обърнем внимание на някои от известните изцепки на маркетинг акциите.

„ Да ви ухапе приключението “ е слогънът на Танзания през 60-те години. Историята е в действителност занимателна и сме я разглеждали доста в детайли, само че се оказва, че Танзания в никакъв случай не е била подготвена да посреща туристи. Повечето дошли в Кения, правели няколко бързи разходки, с цел да видят Килиманджаро и нищо повече. Някой интелигентен човек е решил да включи комарите в цялата акция, тъй като е вярвал, че същите ще бъдат една сериозна екзотика.

Единственият проблем е, че тогава маларията все ооще върлува и мнозина ясно осъзнават, че това не е приключението, което биха търсили, когато създадат по-дълго странствуване. Да не приказваме, че в този свят има един доста дребен % от хора, които биха решили, че се вълнуват от инсекти. За похлупак на всичко, рекламистите слагат комарите и в брошурата, с което още по-жестоко плашат аудиторията. Новините за гостоприемна Танзания доближават до туристическите организации и всички са повече от щастливи да предложат нещо друго. Рекламните материали ще ги попарят и откажат от тази концепция, няма красиви сафарита или пейзажи, а комари. Логично е, че няма доста мераклии, които да тръгнат в тази посока.

„ Испания е друга “ е слоганът на Испания през 90-те години, когато се стремят да привлекат нови туристи, освен това освен по плажната си линия. Идеята тук е била, че страната е желала да се показа като освен това от летен туристически курорт. Те имат културата, имат историята, имат красивата природа и все пак, някой преглежда концепцията като нещо отрицателно, а не като позитивно.

Вместо да наподобява като локация, която може да предложи цялостното многообразие на туристите, определените фотоси демонстрират малко по-ексцентрична и даже странна дестинация, за разлика от останалите европейски страни. Някои туристи се отхвърлят, откакто гледат предоставените материали и не харесват видяното. При вторият тур се пускат исторически дестинации, прибавя се малко по-сериозна информация, показват се панорамни гледки и доста други.

„ Елата в Ямайка и се почувствайте добре “ в оригинал звучи по този начин „ Come to Jamaica and Feel Alright “. Ямайка желае да покаже, че животът там е спокоен, благополучен и природата дава всичко належащо, с цел да може да се реализира фантазията за бягство до някой божествен остров. Слогънът е пристигнал от песента на Боб Марли и постоянно всички песни от този реализатор се одобряват миролюбиво и безгрижно. Има един проблем, туристите виждат прекомерно безгрижна Ямайка и мнозина считат, че става въпрос за 1-2 седмици с безусловно припадане по плажовете и пушене на марихуана.

За мнозина, тъкмо този тип отмора може да им се коства необикновен, само че същите фенове рядко имат средствата, с цел да пътуват толкоз надалеч. Има и друга причина, да се чувствате добре в Ямайка е малко мъчно, въпреки всичко има редица обществени и стопански проблеми, които могат да основат редица главоболия. След като никой не схваща тъкмо какво се крие зад „ добре “, акцията се трансформира и се показват нови интензивности като плажове, питейни заведения, разходки, панорами, интензивност и проведени занимания от аниматори.

„ Малазия: Истинската Азия “ е казусът на дребната страна, която се надява да покаже цялостната азиатска хубост. Единственият проблем е, че има прекалено много страни, които са уловили същата концепция. Малазия е известна с това, че събира доста азиатски култури на едно място, предлага най-различна кухня, най-различни преживявания и доста други провокации. Идеята е да се покаже мултикултурното завещание и хубостта на страната, само че вместо това, слогънът се чете по неверния метод.

По мнението на историци, критици и всевъзможни други злодеи, Малазия нямала по какъв начин да измести останалите колоси и да се показа като възела на Азия. Има и афектирани, които считат, че страната би трябвало да се извини, откакто подкопава въздействието на останалите страни. За да няма недоволни, страната трансформира слогана и стартира да приказва единствено за това, което има и дава малко повече елементи. Все отново има обекти, които са в картата на Световното завещание на ЮНЕСКО, затова няма смисъл да се играе повече за въздействие.

„ So where the bloody hell are you? “ е посланието, което Австралия изпраща на света в края на 90-те години. Идеята на държавното управление е, че може да употребява оня по-семпъл метод за привличането на туристи. Все отново има плажове, има и задоволително хищници, опция за сафари и други занимания. Недостатъкът е, че мнозина се възмущават на думата „ bloody “, призната като ругатня в някои региони, незабавно стартира огромната драма и раздразнение. За да се поправи грешката, множеството просто показват своите обекти и демонстрират каква тъкмо е хубостта, с която разполагат. Логично е, че има какво да се види и без да се псува по гостите, само че е реалност, че Австралия е надценила възприятието за комизъм на своите туристи.

„ Египет: Откъдето стартира всичко! “ е посланието, което обикаля света при започване на 2000 година Едва ли има критик, който да не е склонен с това, въпреки всичко има много история в Египет, загатки и най-различни други вълнуващи аномалии, които да включим в това предизвикателство, само че има и един огромен проблем – локалните поданици са наранени от този факт. Как е допустимо това? След като Египет се популяризира единствено с античната си история, множеството хотели и туристически организации се наскърбяват от обстоятелството, че тази плоча се върти безпределно дълго.

Не е редно Египет да наподобява като страната, която като че ли е застинала във времето и в никакъв случай повече не е мръднала от градежа на пирамидите. Ако това не е задоволително, историците от други страни стартират да недоволстват, че Египет може да се радва на някакво историческо завещание, само че надалеч не е страната, от която стартира всичко. Колкото и необичайно да е шумерите се явяват като цивилизация много по-рано и техните корени са в Ирак, а не в Египет. След малко проблеми и недоволства, акцията се трансформира и се прибавят някои съвременни и забавни дестинации, които да завоюват вниманието на аудиторията.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР