Пътуващите ще прекарват по-малко време в чакане на летищни проверки,

...
Пътуващите ще прекарват по-малко време в чакане на летищни проверки,
Коментари Харесай

Въвеждат нови е-гишета на летище София


Пътуващите ще прекарват по-малко време в очакване на летищни инспекции, сподели зам.-министър Анна Михнева-Натова (снимка: Министерство на превоза и съобщенията)

Нови електронни гишета редуцират времето за инспекции на летище София, заяви заместник-министърът на превоза и известията Анна Михнева-Натова. П ътуващите от и до летище София ще прекарват по-малко време в очакване на летищни инспекции.

„ Броени дни преди летище София да се трансформира в отворена врата към Шенгенското пространство, се вкарва автоматизирана система за инспекция на бордни карти. Това е доста значимо предвид на наближаващите празници и на летния сезон, когато броят на пътуващите пораства ”, сподели Анна Михнева-Натова на откриването на новите смарт гишета на Терминал 2.

С отпадането паспортната инспекция при пътешестване със аероплан в границите на съвсем цяла Европа от 31 март и с новите електронни гишета, пътуващите от и до летище София ще прекарват по-малко време в очакване на летищни инспекции, акцентира заместник-министърът.
още по темата
Изпълнението на уговорките на концесионера на летище София се разисква от време на време на взаимен комитет в Министерството на превоза и известията. „ С изключително внимание следяхме подготовката на летище София за приемането на страната ни в Шенген и за осъществяването на условията ”, съобщи Анна Михнева-Натова.

Паралелно с това министерството оказва подпомагане на концесионера за административните процедури, свързани с модернизацията на летището. „ Очакваме резултатите да бъдат забележими и измерими в усъвършенстван комфорт за пасажерите и уголемен потенциал на софийското летище ”, добави тя.

Новата смарт система дава опция за три пъти по-бързо прекосяване на пасажерите, изясни основният изпълнителен шеф на СОФ Кънект Хесус Кабайеро. Едно от гишетата е предопределено за хора с лимитирана подвижност. Софтуерът прочита постоянните бордни карти, които могат да са електронни или на книжен притежател.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР