Пътуващите с влак във Великобритания в петък се сблъскаха с

...
Пътуващите с влак във Великобритания в петък се сблъскаха с
Коментари Харесай

Транспортен хаос във Великобритания заради стачка в железниците

Пътуващите с трен във Англия в петък се сблъскаха с редица проблеми на фона на следващата стачка на чиновниците в железниците , осведоми Би Би Си.



Членове на жп синдиката " Аслеф " (Aslef), работещи за над една дузина компании, в събота също ще стачкуват , отказвайки да работят изключително.
     
Протестните дейности ще обзет и до 20 000 членуващи в профсъюза Ар Ем Ти (RMT).

На пасажерите се предлага да ревизират статута на влаковете преди пътуването си , като равнището на обслужване на жп услугите е друго в обособените региони на Англия.

Ще бъдат наранени и някои връзки в Шотландия и Уелс .

Ще се движат по-малко от половината влакове , а някои услуги ще бъдат анулирани с краткосрочно предупреждение.



В петъчния ден някои оператори напълно стопираха влаковете. Спорът стартира преди повече от година и е в невъзможност, защото не са планувани нови договаряния и няма сигнали за пробив.

Железопътните компании желаят повече да не разчитат на изключителни смени на машинистите за обезпечаване на неделното разписание. Според " Аслеф " обаче никой от операторите не е наел задоволително чиновници, с цел да може да покрие разписанието през уикенда, без да се постанова машинистите да работят изключително.

Стачката съответства с последния ден на съвещания по противоречивите проекти за затваряне на множеството бюра за продажба на жп билети, които провокираха остро неодобрение измежду обществеността и митинг пред " Даунинг стрийт ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР