Пътуващите между Лондон и Брайтън, съвсем скоро ще могат да

...
Пътуващите между Лондон и Брайтън, съвсем скоро ще могат да
Коментари Харесай

Въздушните таксита може да са факт скоро. Стартъпът Vertical Aerospace разработва прототип

Пътуващите сред Лондон и Брайтън, напълно скоро ще могат да осъществят пътуването си чрез въздушно такси. Това може да се случи до 2024 година.

Базираната в Бристол Vertical Aerospace разкри проекти за такси, пътуващо по въздуха, което би могло да направи измине 76 километра за 47 минути (пътуването нормално лишава час с влак). Прототипът ще бъде приключен до септември 2021 година, написа Bloomberg, базирайки се на известия от компанията.

Стартъпът възнамерява да произвеждане на по този начин наречения VA-1X, кадърен да транспортира до петима души, в това число и водача. Самолетът без излъчвания ще доближи скорост от 150 благи в час.

" Знаем, че наземните тапи към този момент са проблем и инфраструктурата е сложна за поддръжка ", съобщи основният изпълнителен шеф Михаел Червенка. Преди той е работил върху летяща такси идея за Rolls-Royce Holdings Plc.

Въздушните пътувания с нулеви въглеродни излъчвания са на все по-голям фокус.

Работата на Vertical Aerospace до момента е финансирана от създателя Стивън Фицпатрик, който основа енергийната компания OVO. Вече има и проекти за внедряване на предплатени депозити на клиенти.

Част от набирането на средства и развиването беше забавено от пандемията Covid-19, само че в този момент, съгласно Червенка, напъните се възобновяват.

" Въздушното такси ще бъде сертифицирано от Европейската организация за авиационна сигурност, надяваме се до 2024 година ", сподели Червенка.

Въздушните таксита са показани като по-екологична версия на частни самолети. Първоначално Vertical Aerospace съобщи, че ценообразуването ще бъде уравновесено сред частен автомобил и хеликоптер. Целта на компанията е да направи въздушните транспортни средства по-достъпни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР