Пътуващите, които планират лятна ваканция в чужбина, ще трябва да

...
Пътуващите, които планират лятна ваканция в чужбина, ще трябва да
Коментари Харесай

Международните полети са с 30% по-скъпи. Ето как да спестите

Пътуващите, които възнамеряват лятна почивка в чужбина, ще би трябвало да се бръкнат по-дълбоко, съгласно нов отчет на Американската автомобилна асоциация (AAA), представен от.

Международните пътувания с начална точка Съединени американски щати са скочили с над 200%, а цените на билетите до задгранични дестинации означават растеж от близо 30% от 2022 година насам, съгласно данните на организацията.
Как да откриете най-евтините самолетни билети?
Можете да се абонирате за уеб страници, които наблюдават цените на самолетните билети и ви алармират, когато полетът, който ви интересува, е по-евтин.

Вероятно щеспестите забележителна сума и в случай че летите в средата на седмицата (обикновено в сряда). Цените на самолетните билети са с към 9% по-ниски в този интервал, спрямо полет през уикенда, написа T+L.

Освен това, по-ранната резервация на билет също влия на цената. Експертите предлагат за полети сред Съединени американски щати и Европа тя да се направи най-малко един месец преди предстоящото тръгване.

Пътуващите може да обмислят да летят до второстепенно летище, като да вземем за пример лондонското Гетуик или парижкото Орли, с цел да спестят средства.

Услугите на нискотарифните самолетни компании пък са изключително преференциални за огромни групи или фамилии заради опцията за съчетание на спомагателните екстри. Например, родител може да заплати спомагателен багаж, какъвто да липсва към детския билет.
Възход и при круизите
В отчета на AAA се показва още, че круизната промишленост също отбелязва растеж след пандемията.

Международните круизи са скочили с 30% през тази година, в съпоставяне със същия интервал на предходната, а европейските речни круизи означават изключително огромен растеж.

Лидерите в промишлеността показват, че повишаването на соло пътуванията и резервациите отвън сезона са фактори, допринасящи за възхода им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР