Пътуващи чакат с часове да слязат от самолета и да

...
Пътуващи чакат с часове да слязат от самолета и да
Коментари Харесай

Среднощна драма със самолет на Wizz Air на летище София

Пътуващи чакат с часове да слязат от самолета и да си вземат багажа

Среднощна драма се разигра на летище София, написа " Труд news ". Причината е, че 4 полета на нискотарифната компания „ Уиз Еър “ кацат след среднощ на столичното летище – от Катания, Лондон, Ереван, Рияд.

Заради късния час вместо на Терминал 1, където всекидневно се приземяват полетите на нискотарифната компания, самолетите се обработват на по-новия Терминал 2. По това време на денонощието обаче липсва задоволително наземен личен състав – както хора, които да карат рейсовете, с които се придвижват сред самолета и терминала пътуващите, по този начин и личен състав, който придвижва багажа им. Единствено паспортната инспекция протича бързо и проведено, като с изключение на гишетата за инспекция работят и машините.

В резултат на неналичието на наземен личен състав на единствената лента, работеща за събиране на багажа, на която пристигаха куфарите и на 4-те късни полета на Уиз Еър, се струпаха над 400 индивида, които в началото търпеливо желаеха да вземат багажа си в късния час. След над час изчакване обаче напрежението на терминала се нажежи.

Не може първо да чакаме половин час да пристигна рейс да ни смъкна от самолета, а след това и още час багажа, при изискване, че сега, в който пристигнахме, имаше единствено още един полет за култивиране, изясни очевидно изнервена дама. Млад мъж пък настойчиво търсеше мобилни телефони на представителите на летището и на наземния личен състав, с цел да потърси отговорност за над час очакване пред лентата на багажа, след слизане от самолета и прекосяване на паспортна инспекция на хората, идващи от Лондон.

В залата за идващи на Терминал 2 имаше забележими единствено двама чиновници – извънредно общителният юноша, който има задачата да смъкна хората с сложна пъргавина от самолетите и представителят на гишето за изгубен багаж. След като тълпата безусловно им се нахвърли, те обаче под паника избягаха, още повече че нямаше какво да отговорят на разярените и изтощени хора, част от които с дребни деца.

Оказа се, че очевидно двамата товарачи на багажа, най-малко съгласно пасажери, които обясниха, че са говорили със свои другари, работещи на аеропорта, са изчаквали да се съберат куфарите от няколко полета, с цел да им е по-лесно след това да нахвърлят едновременно багажите. В резултат част от хората чакаха с часове, а други получиха счупени при мятането куфари, само че без да има на кого да се оплачат, защото индивидът на гишето за изгубен и развален багаж бе тръгнал, обезпокоен от все по-нервните пасажери.

„ Не ми е ясно за какъв туризъм приказваме, в случай че това е първото усещане при идване в българската столица “, възмутено изясни млад мъж. Дама пък се пошегува, че след чакането, виковете, нервите и опашката за такситата доста бързо се приспособява, че е в България след почивката.

Сцената с чакането и нервите се разиграва съвсем всяка нощ, обясниха чиновници на летището под секрет, като пожелаха да останат анонимни.  
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР