Пътуващ семинар с преподаватели и 80 студенти от специалност Туризъм“

...
Пътуващ семинар с преподаватели и 80 студенти от специалност Туризъм“
Коментари Харесай

Студенти и преподаватели от Икономически университет – Варна посетиха туристическото изложение в Истанбул

Пътуващ семинар с преподаватели и 80 студенти от компетентност " Туризъм “ – трети, четвърти и пети курс, в Икономически университет – Варна се организира тези дни в Истанбул, Турция. Основната му цел бе присъединяване в огромното туристическо ревю EMITT. Така висшето учебно заведение посредством катедра " Икономика и организация на туризма “ възвърне традицията да посещава експото, която беше прекратена поради международната пандемия.

Пътуващите семинари са запазена марка, отличителна специфичност в образованието на студентите от компетентност " Туризъм “. Организират се еднодневни, само че наложително и по-дълги (тридневни) изнесени семинари в България и в чужбина. Студентите бяха действителни участници в ревюто, почувстваха атмосферата на събитието. Видяха представянето на България, на родните общини (изграждане и оформление на щанд, рекламни материали, ангажирани екипи, атракции), както и на другите участващи страни. Паралелно с присъединяване в ревюто студентите имаха тридневна богата културна стратегия, която включваше и задания от образователния развой като екскурзоводски беседи по време на пътуването. Те се срещнаха с историята, традициите, езика, нравите на Истанбул и Турция. Пътуванията са скъп запас в образованието – сплотяват, опознават, демонстрират, потвърждават, придобива се на практика опит. Излизането от залите за извършения и лекции се цени високо от студентите в специалността.

" Допринасяме бъдещите експерти в областта на туризма да имат опция да видят на процедура какво съставляват туристическите изложби, да ги срещнем с участниците, да им покажем щанда на България, какви са рекламните материали, по какъв начин страната ни се показва, както и нейните съперници “, изясни гл. ас. доктор Красимира Янчева от катедра " Икономика и организация на туризма “. Посетителите на интернационалното туристическо ревю в Истанбул имаха опция да си създадат професионални фотоси за спомен на фона на едни от най-атрактивните туристически забележителности в България. Това се случи за първи път на щанда на страната ни посредством фото будка. Посетителите можеха да си изберат за декор 6 благоприятни условия – Нос Калиакра, Ботаническата градина в Балчик, Старият град в Пловдив, да са на декор на български планини, измежду лавандулови полета или измежду естествени хубости.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР