Пътуванията на българи към чужбина са нараснали до 537.5 хил.

...
Пътуванията на българи към чужбина са нараснали до 537.5 хил.
Коментари Харесай

537.5 хиляди българи са отишли на екскурзия в чужбина за януари

Пътуванията на българи към чужбина са нарастнали до 537.5 хиляди за миналия януари , с 6.6% повече от януари предходната година. Това демонстрират данните на Национален статистически институт. Най-популярните дестинации са оповестени за Турция със 139.4 хиляди и Гърция - 97.0 хиляди Регистрирано е също нарастване на пътуванията по следните цели: други - с 11.6%, отмора и екскурзия - с 5.6%, до момента в който тези със служебна цел понижават с 1.9%.

Междувременно, визитите на чужденци в България са скочили на 741.3 хиляди , с 4.1% повече спрямо предходната година. Зимните спортове са една от основните аргументи за интереса през януари след огромните скокове в туризма през летните сезони.

Най-голям брой пътувания са били на туристи от прилежащи страни , отпред с Турция - 162.9 хиляди и последвани от Румъния със 125.6 хиляди и Гърция със 105.9 хиляди
 Снимка 655250
Източник:

Това демонстрираха данните за пътуванията на българи в чужбина и на визити от непознати жители през януари 2024 от Националният статистически институт (НСИ). Те са формирани въз основата на месечна информация за прекосяване през граничните пунктове от Министерство на вътрешните работи и изследвани от Национален статистически институт.
 Европейска комисия укрепва правата на пасажерите и туристите
Европейска комисия укрепва правата на пасажерите и туристите

Изясняват се разпоредбите за възобновяване на разноските, когато полетите или мултимодалните пътувания се резервират посредством посредник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР