Пътувания от несъществено значение са разрешени за 13 дестинацииДържавите членки

...
Пътувания от несъществено значение са разрешени за 13 дестинацииДържавите членки
Коментари Харесай

ЕС премахна ограниченията за пътници от САЩ

Пътувания от несъществено значение са позволени за 13 дестинации

Държавите членки на Европейски Съюз се споразумяха да отстранен рестриктивните мерки за пътешестване, свързани с коронавирусната пандемия, на пасажери от осем страни и територии, в това число Съединени американски щати, обявиха в сряда публични представители и дипломати от Европейски Съюз, представени от Агенция Франс Прес.

“Белият списък” на страните и районите, освободени от възбраната за пътешестване, ще бъде уголемен, с цел да включи Албания, Северна Македония, Сърбия, Ливан, Съединени американски щати, Тайван, Макао и Хонконг.

Това значи, че пътувания от несъществено значение ще бъдат позволени за гости от общо 13 дестинации, откакто измененията влязат в действие. Япония, Австралия, Израел, Нова Зеландия, Руанда, Сингапур, Южна Корея и Тайланд към този момент бяха включени в утвърждения “бял списък” на Европейски Съюз.

Държавите могат да бъдат включени в този лист, в случай че през последните 14 дни са записали по-малко от 75 случая на COVID-19 на 100 000 поданици. Според данни на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите (ECDC) това равнище в Съединени американски щати е 73,9 на 100 000.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР