Пътуването в чужбина ще е по-приятно, ако човек си направи

...
Пътуването в чужбина ще е по-приятно, ако човек си направи
Коментари Харесай

Да намериш общ език или 10 фрази, които ще помогнат на всеки пътуващ

Пътуването в чужбина ще е по-приятно, в случай че човек си направи труда да научи няколко съществени израза на съответния език, които сигурно " ще отключат " сърцата на локалните хора за чужденеца, а могат и да спасят в мъчно обстановка.

В света съществуват над 6 хиляди езика, само че приблизително човек съумява да научи 1-2, написа Businessinsider и предлага на читателите 10 съществени израза, които си заслужава да узнаят и запомнят, с цел да ги употребяват в страната на пътешестване и по този начин да преодолеят езиковата преграда.
" Благодаря " Ако човек би трябвало да научи единствено една дума на непознат език, то най-полезната ще е думата за признателност. На екскурзианта постоянно му се постанова да се обръща за помощ към локалните хора, а изказът на признателност на локалния език демонстрира откровеност и внимание.

" Добър ден " и " Довиждане "

С тези два израза нормално стартира и приключва всеки диалог. А произнасянето им на локалния език (дори самият диалог да протече на английски) демонстрира, че гостът демонстрира почитание към домакините си.

" Извинете "

Тази дума освен ще ви показа като вежлив човек в най-разнообразни обстановки, само че и ще ви послужи на практика, в случай че се пробвате да излезете от претъпкан вагон на метрото, да вземем за пример.

" Може ли ",

съпроводено със съответния жест оказва помощ, когато човек се нуждае от някаква движимост, чието название не знае. Например желае да си послужи със солницата на прилежащата маса

" Колко коства "

Този израз е изключително значим в страни, в които етикетът с цената не е наложителен.

" Тоалетна "

Ясно за какво тази дума е значима.

" Да " и " не "

Винаги е потребно човек ясно да може да каже дали приема или отхвърля съответно предложение и да е сигурен, че е свестен вярно. Кимането с глава не е задоволително, тъй като в другите култури може да значи и нещо друго.

" Къде се намира "

Изразът е потребен в обстановки, когато картата не е задоволителна. Друг е въпросът дали ще разберем отговора.

" Помощ! "

В изключителна обстановка се вика за помощ единствено на локалния език. Дано не се постанова.

" Не разбирам "

Доста постоянно употребен израз и много значим, изключително когато не разбираш какво ти се споделя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР