Пътуването трябваше да бъде завръщане у дома: шанс за Тауфик

...
Пътуването трябваше да бъде завръщане у дома: шанс за Тауфик
Коментари Харесай

„Не мога да спра“: семейството на американски тийнейджър търси неуловима справедливост за убийството на Западния бряг

Пътуването трябваше да бъде завръщане вкъщи: късмет за Тауфик Аяк, 17-годишен юноша, роден и израснал в Съединените щати страни, с цел да се свърже с палестинските си корени.

Вместо това родовото село на фамилията му ал-Мазраа аш-Шаркия стана последното му място за отмора. На 19 януари палестински чиновници оповестиха, че Аяк е бил смъртоносно прострелян, откакто израелски служител на реда, който не е на работа, и израелски преселник са разкрили огън.

Аяк е една от последните жертви на растящото принуждение, осъществено от израелските сили за сигурност и заселници в окупирания Западен бряг след офанзивата на Хамас в Южен Израел предходната година.

Неговият чичо Мохамад Абделджабар сподели пред Al Jazeera, че фамилията му се надява, че към момента може да бъде въздадена някаква правдивост.

Те търсят всевъзможни прибягвания, които биха могли да „ избегнат това да се случи още веднъж в бъдеще, без значение дали са жители на Съединени американски щати или не, тъй че никой различен да не бъде погубен безпричинно “, каз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР